به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شینهوا، وزارت خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: تاسیسات بوشهر نشان داد که ایرانی ها به خودی خود قادر به غنی سازی سوخت این تاسیسات نیستند.
یادآور می شود ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر در سال 1975 توسط کمپانی های آلمانی آغاز شد، اما پس از انقلاب اسلامی ایران و در پی اعمال تحریم آمریکا علیه این کشور، ساخت این نیروگاه متوقف شد. سپس روسیه در سال 1995 قراردادی را با ایران به منظور تکمیل ساخت این نیروگاه امضا کرد.
روز شنبه عملیات انتقال سوخت هسته ای به داخل ساختمان رآکتور نیروگاه اتمی بوشهر با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و سرگئی کرینکو رئیس آژانس انرژی اتمی روسیه آغاز شد. اولین بارگذاری سوخت نیروگاه بوشهر شامل 163 مجتمع سوخت است که پس از استقرار در ساختمان رآکتور و انجام بازرسی های لازم به داخل قلب رآکتور منتقل می شود.
انتقال سوخت هسته ای به داخل ساختمان رآکتور بیانگر این است که نیروگاه اتمی بوشهر با انجام موفق کلیه آزمایشها بر روی سیستم ها و تجهیزات اصلی رآکتور طی یکسال گذشته، آماده راه اندازی شده است.
سوخت نیروگاه هسته ای بوشهر در زمستان 1386 از روسیه به بوشهر منتقل شد که تا پیش از این در محفظه های ویژه ای در انباری مخصوص نگهداری می شد و پس از انتقال سوخت به داخل ساختمان رآکتور به منظور فراهم کردن امکان بازرسی فنی، سوخت از داخل محفظه های ویژه خارج و در مکان پیش بینی شده مستقر می شود.
با انتقال سوخت به داخل قلب رآکتور مراحل راه اندازی رآکتور آغاز خواهد شد و نیروگاه هسته ای هزار مگاواتی بوشهر در شرایط رسیدن به قدرت نامی، معادل 915 مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور خواهد افزود.
نظر شما