۸ شهریور ۱۳۸۹، ۱۵:۳۰

صالح آبادی اعلام کرد:

استفاده از امضای الکترونیکی در تمام امور بازار سرمایه

استفاده از امضای الکترونیکی در تمام امور بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به‌کارگیری امضای الکترونیکی ضرورت اجتناب ناپذیر برای توسعه بازار سرمایه است، گفت: از امضای الکترونیکی در تمام امور این بازار استفاده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی امروز در مراسم افتتاح دفتر ثبت نام گواهی الکترونیکی در بازار سرمایه (RA ) با بیان مطلب فوق افزود:‌ جهت گیری کلی سازمان بورس این است که با راه اندازی این دفتر، امضای الکترونیک به متقاضیان بازار سرمایه ارائه شود تا تمام سرمایه گذاران بتوانند اطلاعات بازار را به سهولت دریافت کنند.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:‌ اطلاعات مهمترین دارایی بازار سرمایه است؛ به طوری که اطلاعات شرکتها و اطلاعات مربوط به اوراق بهادار برای سرمایه گذاران از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی اظهارداشت:‌ شرکتها در گذشته اطلاعات و گزارشهای مالی خود را به صورت کاغذی به سازمان بورس ارسال می کردند که این امر مشکلات زیادی را برای سازمان بورس و سهامداران ایجاد می کرد.

وی با بیان اینکه نخستین شبکه اطلاع رسانی ناشران (کدال) فعالیت خود را در سال 86 آغاز کرد، افزود:‌ با راه اندازی این سامانه،‌ شرکتها اطلاعات خود را همزمان به صورت الکترونیکی و کاغذی به سازمان بورس ارسال می کردند.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه وزارت بازرگانی سال گذشته اولین امضای الکترونیک را برای بازار سرمایه صادر کرد، ‌گفت:‌ شرکتها از ابتدای امسال تمامی اطلاعات خود را به صورت الکترونیکی به این سازمان ارائه می کنند که این موضوع باعث افزایش سرعت اطلاع رسانی و کاهش توقف نمادهای شرکتهای بورسی شده است.

وی خاطرنشان کرد:‌ در حال حاضر نیز شرکتهای بازار اول،‌ 110 شرکت حسابرس معتمد سازمان بورس و  109 شرکت کارگزاری،‌ تمامی اطلاعات خود را از طریق این سامانه به سازمان بورس ارسال می کنند که در آینده نزدیک سایر نهادهای مالی نیز از طریق کدال اطلاعات خود را به این سازمان ارائه خواهند کرد.

صالح آبادی امکان انجام معاملات آن لاین را حوزه جدیدی در بازار سرمایه ایران دانست و افزود:‌ برای تکمیل این حوزه نیازمند اعطای امضای الکترونیک به کاربران این معاملات هستیم تا 3 میلیون سهامداربورس بتوانند به سهولت معاملات خود را در بازار سرمایه انجام دهند.

وی با بیان اینکه معاملات آن لاین نیز در آینده نزدیک با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد،‌ گفت: معاملات آن لاین محدود به بازار سهام نخواهد بود، بلکه این امکان برای سایر اوراق بهادار و ابزارهای مالی ایجاد خواهد شد.

صالح آبادی به توافقات سازمان بورس با وزارت بازرگانی برای راه اندازی مرکز میانی صدور گواهی امضای الکترونیک در بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت‌:‌ بر اساس ضوابط و مقررات،‌ پس از طی دوره زمانی مشخص،‌ مقدمات راه اندازی این مرکز میانی فراهم خواهد شد.
 
همچنین مهدی غضنفری نیز در این مراسم گفت: هفته گذشته در سازمان ثبت اسناد مرکز مشابهی افتتاح شد و این هفته این مرکز در سازمان بورس و اوراق بهادار افتتاح می شود  که این سرعت عمل برای افتتاح مراکز و همه گیر کردن تجارت الکترونیک ایجاد نشاط می کند، زیرا شرایطی را فراهم می کند که مردم بتوانند از طریق اینترنت نسبت به انجام تجارت الکترونیک اقدام کنند.

وزیر بازرگانی  افزود: ‌برای مثال دو نفر که در فضای مجازی کار تعهد آور انجام می دهند باید دارای امضا باشند تا محاکم مختلف آن را به رسمیت بشناسند.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین مانع گسترش کار تعهد آور در فضای مجازی امضای دیجیتال است، گفت: فردی که امضا می کند، پس از آن باید در قبال امضا متعهد بوده و به علاوه امکان جعل امضا هم وجود نداشته باشد.

غضنفری ادامه داد: تمام امضاهایی که در کشور جمهوری اسلامی ایران، امضای دیجیتال نامیده می شود، همه در یک مرکز به نام مرکز ریشه یا CA وزارت بازرگانی ثبت می شوند.

وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: برای اینکه مرکز ریشه بتواند به اشخاص حقیقی و حقوقی کد داده و امضا را در اختیار افراد قرار دهد، نیازی به مراجعه افراد نیست، بلکه مرکز ریشه در سطح بالاتر خود مرکز میانی را دارد که سازمان بورس و اوراق بهادار متقاضی مرکز میانی است.

وی ادامه داد: مراکز میانی به طور محدودی در حدود 12 مرکز در کشور توسعه پیدا خواهند کرد، این در حالی است که مراکزی می توانند مرکز میانی را دریافت کنند که در سطح RA که سطحی بالاتر از مرکز ریشه است، موفق باشند.

غضنفری اظهارداشت: این مراکز اجازه دارند به مشتریان و متقاضیان خود امضا دهند که البته CA به منظور جلوگیری از تکرار و تخلف، آن را تائید می کند و بدون تائید مرکز ریشه امضا از اصالت برخوردار نیست، بنابراین با یک مسئله فنی و مهم سروکار داریم.

وزیر بازرگانی افزود: هرچند تاکنون دو مرکز RA را توسعه داده ایم، اما تاکنون  75 هزار گواهی برای متقاضیان صادر شده و هم اکنون در حال تبدیل به یک نظام درختی است که ریشه آن در وزارت بازرگانی و شاخ و برگ آن سازمانهایی هستند که برای توسعه تجارت الکترونیک میان آحاد مردم تلاش می کنند.

کد خبر 1143260

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha