حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با جایگاه زکات فطره در اسلام گفت: اسلام در جامعیت و کمالی که دارد برای مسائل مختلف انسان برنامه های مختلفی را ارائه داده که برخی از آنها باید به صورت ضرورت و واجب انجام می شود، برخی باید ترک شود و برخی دیگر مستحب هستند.
وی افزود: این برنامه جامعی که خدای متعال برای انسانها بیان فرموده هم در مسائل مالی، دنیایی، گستره های معنوی ، روحی و روانی طراحی شده است. وقتی با اعتقاد راسخ قلبی و با استدلال همراه با توجه فطری اسلام ، قرآن، خدا و نزول وحی و پیامبر اعظم را پذیرفته ایم دستورات جامع و کاملی که ارائه شده را نیز باید در نظر گرفته و عملیاتی کنیم تا خیری که خداوند در دنیا و آخرت خواسته به ما رسیده و در جامعه نیز اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از این دستورات جامع و کامل دین ما مسئله زکات است که در انتهای ماه رمضان مسئله زکات فطره محسوب می شود گفت: به جهت اینکه مؤمنان در طول این ماه از آنچه که می خواستند به دستور خداوند پرهیز کرده و این امساک با کارکردهای معنوی، قرائت قرآن و مناجات و انس گرفتن با خداوند بود این مجموعه باید کامل شود و کامل آن این است که از مال و تعلقات مالی دل کنده و تطهیری را در این بخش در خود ایجاد کنیم.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: این تطهیر به وسیله زکات فطره دیده شده است و یکی از واجبات پایان ماه مبارک رمضان است که مؤمنان مسلمان شب عید فطر از مال خود به میزان تعیین شده خارج کنند. پرداخت زکات فطره کمالی است که خداوند متعال درنظر داشته و تقوایی است که از روزه در قرآن مطرح شده با این گذشت از مال تکمیل شده و انسان می تواند در جهات مختلف مسئله توحید، خدایی شدن و تعبد نسبت به پروردگار را انجام دهد.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین بحثهایی که در زکات فطره مطرح می شود این است که این زکات فطره باید به دست نیازمندان برسد. عملیاتی شدن این فرهنگ در جامعه ممکن است زمان طولانی دربرداشته باشد اما با یک مدیریت صحیح تا حد بسیاری می توان مشکلات را برطرف کرد. کمیته امداد امام خمینی(ره) به خوبی می تواند این مدیریت را برعهده گیرد، چرا که پرداخت زکات فطره نقش بسیار بزرگی در رفع فقر و گرسنگی در جامعه ایفا می کند.
نظر شما