به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ارسال نامه ای از سوی مهدی غضنفری وزیر بازرگانی به وزرای جهادکشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنایع و معادن در خصوص مدیریت واردات، صادق خلیلیان نخستین وزیری بود که با ارسال نامه ای به وزیر بازرگانی، واردات 49 قلم محصول کشاورزی را ممنوع اعلام کرد.
باتوجه به اهمیت موضوع، با حمید صافدل معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران درباره جزئیات اجرای مفاد این نامه و جلوگیری از واردات محصولات مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی گفتگویی انجام دادیم که در پی می آید:
* خبرنگار مهر: وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به وزیر بازرگانی، فهرست محصولات کشاورزی را که باید واردات آنها به کشور ممنوع شود، اعلام کرد. آقای صافدل ؛ از چه تاریخی ثبت سفارش این محصولات ممنوع می شود؟
- صافدل: وزیر بازرگانی به زودی ابلاغیه ای برای ممنوعیت واردات محصولات مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی را به سازمان توسعه تجارت ارسال می کند که به محض دریافت این ابلاغیه ، ممنوعیت واردات این کالاها اجرایی می شود. براساس دسته بندی مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی و در راستای تسهیل و تسریع در انجام فرآیندهای ورود، کالاها به دو گروه تقسیم بندی شده است که براساس این تقسیم بندی، شرایط واردات تغییر می کند.
برخی از این کالاها پرریسک هستند که واردات آنها با دقت بیشتری انجام می شود ، بنابراین واردکنندگان این کالاها باید از وزارت جهاد کشاورزی مورد به مورد مجوز دریافت کنند. برخی دیگر از کالاها نیز در دسته کالاهای کم ریسک قرار میگیرند که وزارت جهاد کشاورزی به صورت کلی موافقت خود را با واردات آنها اعلام می کند و تنها با رعایت شرایط تعرفه ای و فنی، کالاها وارد کشور می شوند. این کالاها نیاز به اخذ مجوز به صورت مورد به مورد از وزارت جهاد کشاورزی ندارند.
* براساس نامه امروز وزیر جهادکشاورزی ، ممنوعیت واردات 49 محصول کشاورزی به وزارت بازرگانی اعلام شده است؛ چرا پیش از این واردات آنها ممنوع نبود؟
- بخشی از این کالاها در گذشته با توجه به تکالیف بند 40 قانون بودجه سال 88 مورد بازنگری قرار گرفته و تعرفه های آنها در نیمه سال 88 به 90 درصد رسید. این تصمیم در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی و با همکاری و همیاری وزارت جهادکشاورزی اتخاذ شده است. از آن زمان به بعد، ثبت سفارش این محصولات به دلیل تعرفه بالا به حداقل رسیده است.
* اما توت فرنگی و گلابی های وارداتی هنوز هم در بازار به چشم می خورند؟
- ممنوعیت واردات این محصولات از سوی وزیر جهادکشاورزی اعلام شده است، بنابراین کالاهایی از این دست که در گذشته ثبت سفارش شده اند، هنوز در بازار وجود دارند؛ چراکه سه تا چهارماه زمان می برد تا یک کالا وارد کشور شود. در این میان، ورود این محصولات در راستای قانون قبلی و با پرداخت تعرفه و عوارض گمرکی، مجاز بوده است؛ اما از این پس با نامه وزیر جهاد کشاورزی در اجرای ماده 16 قانون بهره وری محصولات کشاورزی، ورود این کالاها به کشور مجاز نیست.
* ثبت سفارش این کالاها از چه زمانی متوقف می شود؟
- حتی اگر از امروز وزیر بازرگانی این موضوع را به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ کند، از همان ساعتی که ابلاغ شود، پس از اطلاع رسانی ، ثبت سفارش قفل می شود. اما در حال حاضر با رعایت شرایط تعرفه ای و ضوابط فنی، واردات این محصولات مدیریت می شود که با ابلاغ وزارت بازرگانی این روند متوقف می شود.
*وزیر جهاد کشاورزی از وزارت بازرگانی خواسته است تا آمارهای مربوط به ثبت سفارش انجام شده را به وزارت جهاد کشاورزی ارایه دهد. چند روز زمان نیاز هست تا این آمارها به جهادکشاورزی اعلام شود؟
- فرصت زیادی نمی خواهد. سیستمها الکترونیکی است و در اسرع وقت این آمارها اعلام می شود.
نظر شما