به گزارش خبرگزاری مهر، صدیقه سالمی افزود: بر اساس قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری 69 بسته خدمتی پرستاری در 7 گروه تعریف و k خدمات پرستاری برای هر بسته خدمتی تعیین شد که بیماران بر اساس وابستگی به پرستار به 5 گروه مختلف تقسیم بندی شدند.
وی گفت: با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ارتباط روحی پرستار و بیمار نزدیکتر و رضایتمندی هر دو افزایش می یابد. بنابراین نتیجه اصلی و سود واقعی آن به جامعه و مردم باز می گردد.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: تاکنون پرستاران در بیمارستانها مجبور به انجام وظایفی بودند که در شرح وظایف مصوبشان وجود نداشت و بابت آن تعرفه ای دریافت نمی کردند.
وی تصریح کرد: فشار کار زیاد، کمبود کادر پرستاری و انجام خدمات مربوط به سایر افراد تیم درمان، همواره پرستاران را از فعالیتهای اصلی خود به ویژه در برقراری ارتباط سازنده با بیمار باز می داشت. پرستاران نمی توانستند آن طور که خود مایل هستند و شأن حرفه شان ایجاب می کند به بیماران رسیدگی کنند اما امیدواریم با اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری این مشکلات نیز برطرف شود.
معاون فنی سازمان نظام پرستاری گفت: خوشبختانه با ابلاغ وزیر بهداشت این قانون بزودی به صورت پایلوت اجرایی می شود.
وی تأکید کرد: مهمترین دلیل طولانی شدن اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری علاوه بر تهیه بسترهای لازم، تحمیل نشدن بار مالی اضافی به بیماران بود. به همین علت رایزنی با بیمه ها قبل از اجرای این قانون اجتناب ناپذیر بود.
سالمی اضافه کرد: در زمان حاضر تعرفه گذاری خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه مطرح شده و امیدواریم با تشکیل آخرین جلسه این شورا تصمیم نهایی برای پذیرش تعرفه ها از سوی سیستمهای بیمه گر هر چه سریعتر اعلام شود.
وی با اشاره به اضافه نشدن هزینه ها در پی اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: قطعا برخی از خدماتی که پرستاران ارائه می دهند دارای تعرفه پایین تری نسبت به سایر گروههای درمانی است بنابراین مردم دچار آسیب اقتصادی نمی شوند.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری افزود: پژوهشهای صورت گرفته در تمام کشورهای جهان نشان می دهد به همه خدمات ارائه شده توسط گروه پزشکی تعرفه تعلق می گیرد ولی برای پرستاری فقط خدمات در منزل دارای تعرفه است.
وی ادامه داد: در کشور ما از سال 79 برای دفاتر مشاوره پرستاری و خدمات در منزل تعرفه تعیین شد اما این تعرفه ها تاکنون هیچ تغییری نکرده است. از این رو برای هویت بخشی به خدمات پرستاری و سامان دادن به وضعیت دریافتی های پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سوی سازمان نظام پرستاری در دستور کار قرار گرفت.
معاون فنی سازمان نظام پرستاری افزود: هنگام ارائه طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری به مجلس در سال 86، اعضای حاضر در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دلیل سابقه نداشتن این طرح در دیگر کشورها با آن مخالفت کردند اما سازمان نظام پرستاری اعلام کرد فقط در صورتی که حقوق و مزایا، ساعت کار و نسبت پرستار به تخت در کشور ما نیز به اندازه یا حداقل به میزان متوسط سایر کشورها باشد از درخواست خود برای تعرفه گذاری صرفنظر می کند.
وی ادامه داد: در پاسخ به نمایندگان مجلس متوسط حقوق 5 میلیون تومانی پرستار، میانگین ساعت کار 35 ساعت در هفته و نسبت پرستار به 4 تا 6 تخت در بخش جراحی و داخلی سایر کشورها که در ایران به بیش از 10 می رسد را عنوان کردیم.
نظر شما