کارشناس مسئول محیط زیست گلستان از برپایی 28 چادر سیار و ثابت گاوبانکی در مناطق جنگلی تحت حفاظت این استان خبر داد.
احمد دباغیان در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: از این تعداد 10 چادر سیار و 18 چادر ثابت هستند.
وی اظهار داشت: جنگلهای استان زیستگاه گونه های جانوری مختلفی است که مرال به عنوان یک گونه بومی و منحصر بفرد از پستانداران حمایت شده ایست که در جنگلهای خزری زیست می کند.
گاوبانکی، فصل عاشقی گوزنها
وی خاطرنشان کرد: این گونه ارزشمند در فصل جفت گیری که از اواسط شهریور آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد، رفتارهای خاصی از خود بروز داد و با نعره هایی که سر می دهد مبادرت به ایجاد قلمرو خود می کند که به آن گاوبانکی می گویند.
به گفته دباغیان، مرال های نر، ماده را در قلمرود گرد هم آورده و به شد از قلمرو در برابر نرهای دیگر حراست می کنند و اگر گوزن نر دیگری وارد ان محوطه شود، صدایی می کند که بلافاصله گوزن صاحب قلمرو، خود را به او می رساند تا او را از منطقه خارج کند.
مارالها در معرض شکار
این کارشناس محیط زیست گلستان بیان داشت: با توجه به این موارد، در این زمان شکارچیان نیز با استفاده از وسایل خاصی، صدای گوزن را تقلید می کنند و گوزنهای نر را به راحتی به طرف خود می کشند و آنها را شکار می کنند.
وی یادآورشد: براین اساس اداره کل محیط زیست استان هر ساله با برپایی چادرهایی در نقاط مختلف زیستگاهی این گونه حمایت شده، اقدام به به حفاظت از نسل آن و سرشماری بزرگترین حیوان حمایت شده و ارزشمند می کند.
وی عنوان کرد: این اداره کل بمنظور جلوگیری از دستیرسی شکارچیان به این گونه ارزشمند در فصل گاوبانکی با کاربرد اصول حفاظتی و بررسی راههای ورودی به منطقه و برقرار گشتهای سیار و ایجاد چادرهای گاوبانکی همراه با سکونت دائم شبانه روزی ماموران در این چادرها امکان حفظ و حراست از این گونه ها را در استان فراهم می کند.
دباغیان با اشاره به وجود تنوع زیستی، گیاهی، جانوری فراوان در استان گلستان، این استسان را جزء استانهای منحصربفرد در زمینه طبیعت گردی و جذب گردشگری برشمرد.
وی اظهار داشت: همچنین این جاذبه ها و تنوع مورد توجه محققان، پژوهشگران داخلی و خارجی است و معرفی این مسئله عزم جدی مرم استان را در حفاظت از این میراثهای گرانبهای طبیعی طلب می کند.
این کارشناس محیط زیست گلستان از تمامی علاقمندان و دوستداران طبیعت و حیات وحش خواست که ماموران محیط زیست استان را در حفاظت از این میراث طبیعی و امانتهای الهی ارزشمند یاری کنند تا افرادی که قصد سودجویی از این گونه های با ارزش را دارند، برخورد قانونی صورت گیرد و نسل این گونه های حمایت شده از خطر انقراض نجات یابد.
تاکنون 304 گونه پرنده ، 68 گونه پستاندار، 9 گونه دوزیست، هزار و 704 گونه گیاهی در استان گلستان شناسایی شده است که درصد بالایی از آن در پارک ملی زیست و زادآوری می کنند.
بیش از 150 گونه پرنده در پارک ملی گلستان شناسایی شده است که از این تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده می شود و از این تعداد 62 گونه پرنده بومی پارک ملی است.
از مجموع جانوران موجود در تنوع زیستی استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند که هما، بالابان، گیلانشاه خالدار و روباه ترکمنی از جمله آن هستند. مارال، شوکا، کل و بز، قوچ و میش و .. از جمله گونه هایی هستند که بیشتر مورد شکار غیرمجاز قرار می گیرند.
نظر شما