به گزارش خبرگزاری مهر، در این جوابیه که با عنوان "در بیان نقد و انتقاد از جاده انصاف خارج نشویم" منتشر شده ، آمده است :
بی تردید، جایگاه بی بدیل مجلس شورای اسلامی و نقش برجسته نمایندگان محترم خانه ملت مایه افتخار و سرافرازی نظام مردمی جمهوری اسلامی ایران است و از سوی دیگر التزام به انعکاس اخبار حقیقت یاب و اطمینان بخش در فرآیند اطلاع رسانی، تکلیف قانونی و یک وظیفه همگانی است.
مصاحبه ارجمند گرانمایه جناب آقای دکتر کاتوزیان رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با خبرنگار محترم و انعکاس آن در معدودی از رسانه ها درتاریخ 89.7.5 حاوی مواردی است که پاسخگویی به اظهارات وبیانات ایشان به منظور وقوف رسانه ها واطلاع رسانی به خوانندگان ارجمند را ضروری می سازد تاهم موجبات بروز و پیدایش ابهام در افکارعمومی فراهم نگردد و هم مستمسک و دستاویز معاندان میهن اسلامی قرار نگیرد.
1- وزارت نفت هیچ گاه از بیان نقد و انتقاد پیرامون عملکرد، فعالیت و کارکرد وظایف محوله خود توسط آحاد جامعه ناخرسند نمی باشد و باور داریم نقد و انتقاد هر چند ناصواب و ناصحیح باشد، همین که زمینه دفاع عقلانی را فراهم می کند باز هم نعمت و موهبت محسوب می گردد. به ویژه آنکه جناب آقای دکترکاتوزیان به عنوان یکی ازنمایندگان محترم درخانه ملت از حق اظهار نظر پیرامون مسایل جاری کشور برخوردارند و این امری بدیهی و پذیرفته شده در تمام نظام های مردمی و قانونی به شمار می آید، ولی انتظار از بزرگان و شخصیت های قابل احترام و مقبول نظیر رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی این است که انصاف را در نقد و خرده گیری ها رعایت کنند تا مورد پذیرش همگان قرار گرفته و اصلاح امور را فراهم نماید.
2- با تاییدات الهی در دولت دهم و اتکا به توانمندی و تعهد کارکنان و مدیران کارآمد و خلاق صنعت نفت، اکنون شاهد سربلندی میهن اسلامی در عبور از آزمونی دیگر و دستیابی به موفقیتی بی نظیر هستیم. دستاوردی درخشان که در شرایط خطیر، حربه کشورهای سلطه طلب به منظور تحریم بنزین را خنثی و تولید بنزین در داخل کشور را به مرز خودکفایی رساند. دستیابی به این دستاورد عظیم ملی که نشان از اقتدار و صلابت نظام جمهوری اسلامی ایران و پایمردی فرزندان انقلاب اسلامی دارد، صنعت نفت کشور دریک برنامه منظم و یکپارچه وبا تشریک ساعی 9 پالایشگاه و 6 مجتمع پتروشیمی موفق به کسب رکورد تولید بیش از 60 میلیون لیتر بنزین داخلی در روز گردید و یاس و نومیدی و انفعال دشمنان انقلاب اسلامی را در پی داشت و هم اکنون با هدف دستیابی جمهوری اسلامی ایران به عنوان صادر کنده بنزین دهها طرح توسعه ای در پالایشگاههای کشور در دست اقدام است که با بهره برداری آن در آینده ای نزدیک به رکورد تولید روزانه بیش از 100 میلیون لیتر بنزین، فصلی جدید و تحول آفرین در مقابله با توهم تحریم کشورهای سلطه طلب آغاز خواهد شد. در این میان نه تنها "تردید" بلکه "تقدیر و تجلیل رسمی"رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از این رخداد غرور آفرین که حاصل تلاش خستگی ناپذیر و شبانه روزی کارکنان و مدیران وزارت نفت است، می توانست سهمی به سزا در دلگرمی مضاعف فرزندان شریف صنعت نفت در ایفای شایسته تر وظایف و ماموریت محوله آنان داشته باشد.
3- باید اذعان نماییم تدبیر وعقلانیت در اداره امورنیاز به استقامت وایستادگی همه جانبه دارد وبه فضل الهی تلاشگران وزارت نفت بویژه در این برهه حساس هیچگاه دست از استقامت و قاطعیت در تدابیر و مواضع خود بر نخواهند داشت و از سوی دیگر همیشه از رهنمودهای سازنده و انتقادهای راهگشا استقبال می نمایند . البته همواره تحول و نوآوری نیاز به اعتماد به نفس و شجاعت خردمندانه دارد و از این رو همانگونه که رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر کاتوزیان مسبوق هستند، علیرغم تاخیر 10 ساله در اکتشاف و شروع برداشت از میدان پارس جنوبی خوشبختانه وفق برنامه ریزی انجام شده با سرمایه گذاری 26 میلیارد دلاری در این میدان مشترک واتمام فازهای باقیمانده پارس جنوبی طی برنامه پنجم توسعه در سال پایانی این برنامه، تولید گاز و میعانات از این میدان مشترک بیش از کشور همسایه و بر اساس مهمترین اولویت های وزارت نفت در نگاه غیر خوش بینانه در انتهای برنامه پنجم توسعه، تولید میهن اسلامی از میدان مشترک پارس جنوبی برابر با کشور قطر خواهد بود.
4- به منظور استحضار و وقوف رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآوری می شود تعلل 10 ساله شرکت های خارجی با هدف مشارکت در توسعه میدان مشترک پارس جنوبی موجب گردید ، با ابتکار عمل وزارت نفت در دولت دهم درمرحله نخست جذب سرمایه مورد نیاز ازمنابع داخلی اعم از (منابع مشترک شرکت ملی نفت، صندوق انرژی، اوراق قرضه، فاینانس) انجام شود و درمرحله کنونی نیز توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی به پیمانکاران داخلی واگذار شود و این در حالی است که شرکت های غربی همداستان با دولتهای متبوعه خود به دلیل پیروی ازسیاست چندین ساله فرصت سوزی از مشارکت در این پروژه ملی منصرف شده بودند.
شایان ذکر است قراردادهای مربوط به فازهای جدید پارس جنوبی با پیمانکاران توانمند، مقتدر و صاحب تجربه ایرانی نظیر پتروپارس، اوپک، ایدرو و ... منعقد گردیده است که در توسعه فازهای قبلی پارس جنوبی در سنوات گذشته راهبری کنسرسیوم توسعه را بر عهده داشته اند و سایر شرکت های مشارکت کننده نظیر صدرا، تاسیسات دریایی، شرکت ملی حفاری و ... نیز جزو پیمانکاران اصلی توسعه فازهای پارس جنوبی بوده اند و امتیاز و توان فنی شرکت های بزرگ و توانمند را بدست آورده اند.
دستاوردهای تحسین برانگیز وزارت نفت دردولت دهم به منظور تامین سرمایه گذاری عظیم مورد نیاز در میدان مشترک پارس جنوبی، تمرکز و تجمیع منابع انسانی وامکانات فنی جهت فعال سازی همزمان 10 فاز توسعه ای، بهره گیری ظرفیت واستعداد پیمانکاران، سازندگان و متخصصان داخلی، اشتغال زایی و... به دفعات مورد تقدیر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بویژه اعضای محترم کمیسیون انرژی مجلس قرار گرفته است. آیا تعیین جدول زمانی و مهلت مقرر توسط وزارت نفت به منظور اجرای باقیمانده فازهای پارس جنوبی با هدف تسریع و تشویق پیمانکاران با هدف اجرای بهنگام طرح های ملی مستحق خرده گیری و تشکیک است؟ آیا ایجاد تردید و تخطئه در عزم و اراده ملی تلاشگران صنعت نفت، پیمانکاران، سازندگان و متخصصان داخلی زمینه سازی سوءاستفاده مخالفان عزت و سربلندی ایران اسلامی و مانع صیانت از منافع کشور در تحقق تولید حداکثری از این میدان مشترک نمی باشد؟
5- هم اکنون تمرکز اصلی وزارت نفت، سرمایه گذاری، توسعه و برداشت حداکثری از میادین، مشترک می باشد و در برنامه پنجم توسعه میادین مشترک در اولویت جذب سرمایه ، تخصیص منابع، اجرای طرح های توسعه و ازدیاد برداشت قرار دارند و به همین منظور، "کمیته ویژه نظارت بر میادین مشترک نفت و گاز"، تحت مسئولیت مستقیم وزیر محترم نفت تشکیل گردیده است که به صورت مستمر و روزانه تمام مسایل و موانع پیش رو را بررسی و برای رفع آن اقدام می گردد و مقرر است تا پایان سال جاری قرارداد کلیه میادین مشترک منعقد گردد.
6-وزارت نفت بعنوان بخشی از بدنه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همواره خود را تابع محض قوانین ومقررات موضوعه در کشور می داند. بدین منظور وفق قوانین جاری موظف و مجاز به انعقاد قرارداد با پیمانکاران و شرکت های داخلی و خارجی می باشد. بدیهی است در صورت وجود هرگونه اختلاف دیدگاه در تاویل و تحلیل نظرات، همگان موظف به تمکین در برابر مراجع رسمی تفسیر و تبیین قوانین کشور می باشند.
7- برای کلیه تلاشگران شریف وزارت نفت اظهار نظر جناب آقای دکتر کاتوزیان درباره مهارچاه شماره 24 در جایگاه رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که الزاما دارای احاطه و تسلط پیرامون مسائل صنعت نفت می باشند، تا حدودی عجیب است!
عملیات تحسین برانگیز مهارچاه 24 نفت شهر تجربه ای موفق و درخشان در مقابله با سوانح و حوادث را در برابر صنایع نفت جهان قرارداد. کارنامه درخشان صنعت نفت موید آن است درفرصت کمتراز 40 روز دست اندرکاران مربوطه با اتکا به تلاش عالمانه، متعهدانه و دین مدارانه و با صرف کمترین هزینه و رعایت اصول ایمنی و مهندسی منحصر به فرد، اقتدار و توانمندی فنی فوق العاده و هدایت و راهبری هوشمندانه به اهدافی دست یافتند که بسیاری از متخصصان خارجی عاجز از آن هستند.
رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی حتما به خاطر دارند و تصدیق می نمایند که 162 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه ای از تلاش های مجموعه دست اندرکاران صنعت نفت جهت مهار چاه شماره 24 تشکر و قدردانی کردند و آن را یک عملیات بزرگ و بی سابقه در دنیا معرفی کردند.
در پایان با اغتنام از فرصت، تلاش و مساعی مجدانه کلیه اعضای خدوم و شریف کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با تقدیر و تفقد صمیمانه خود و اطلاع رسانی شفاف و مصاحبه با رسانه های گروهی موید و پشتیبان دستاوردهای درخشان کارکنان و مدیران تلاشگر صنعت نفت بوده اند، را ارج نهاده و مراتب تشکر و سپاسگزاری خود را تقدیم می دارم.
نظر شما