به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، معاون میراث فرهنگی استان ایلام صبح پنجشنبه در جمع خبرگاران اظهار داشت: این محوطه که در ابتدا توسط مرحوم علیمحمد خلیلیان در سال 1375 به جامعه باستانشناسی معرفی، در کوهپایههای زاگرس واقع در استان ایلام در غرب استان ایران قرار گرفته است.
محمد جواد خانزادی بیان داشت: در سال 1388 نخستین فصل از کاوشهای باستانشناختی جهت مستندسازی و مطالعه ویژگیهای فرهنگی، استقراری و بسترگاهشناختی در این محوطه انجام شده است.
وی ادامه داد: اهداف اصلی این پروژه، به دست آوردن و مطالعه کلیه مواد آلی و غیرآلی از این محوطه جهت بازسازی شرایط زیست محیطی و آب و هوایی و همچنین اقتصاد معیشتی ساکنان این محوطه در دوران اوایل نوسنگی است.
خانزدای عنوان کرد: براساس مشاهدات سطحی و یافتههای به دست آمده در طی نخستین فصل از کاوش، تاریخ تقریبی و نسبی محوطه را به هزارههای هشتم و نهم پیش از میلاد، یعنی دوران انتقالی از شکارگری و گردآوری غذا به کشاورزی میتوان برآورد کرد.
وی افزود: از آنجا که محوطههای مربوط به این دوران در غرب ایران چندان شناخته شده نیستند و یا به مقدار اندکی مطالعه شدهاند، کاوش در محوطه چغاگلان به طور بالقوه جهت بازسازی تاریخ استقرار در منطقه کمک خواهد کرد.
خانزادی خاطرنشان کرد: همچنین این پروژه در نظر دارد تا به آزمایش نظریه ارائه شده در رابطه با اشغال مناطق کوهپایهای و کمارتفاع تر همجوار مناطق کوهستانی به عنوان نخستین مناطقی که استقرارهای جوامع آغاز نوسنگی در آن شکل گرفته، بپردازد.
وی یادآور شد: با توجه به این موضوع، به نظر میرسد که منطقه مهران و کوهپایههای واقع در اطراف آن جهت مطالعه روند اولیه اهلیسازی و زندگی روستانشینی مناسب باشد.
نظر شما