به گزارش خبر گزاري مهر، نظربه تاثير عميق واساسي حركت همه جانبه مردم مقاوم فلسطيني در معادلات منطقه مي توان گفت : با همه اينها انتفاضه قدرت خارق العاده خود را در مقاومت و ايستادگي با چنگ انداختن به اراده فولادين در راه مبارزه شرافتمندانه براي پس گرفتن حقوق ملي مشروع درمقابل ماشين جنگي پيشرفته رژيم اسرائيل كه به پيشرفته ترين سلاح ها وتجهيزات مجهز است، نشان داد.
انتفاضه در حالي وارد پنجمين سال خود شده است كه در مقابل رژيمي قرار گرفته است كه افراطي ترين و خودكامه ترين رژيم هاي هاي تاريخ تشكيل اين رژيم غاصب است رژيمي كه سياست تروريسم دولتي را بر ضد ملت بيگناه دنبال مي كند.
ملت فلسطين درمقابل خود هيچ گزينه و انتخابي جز مقاومت و جهاد نيافت اين ملت هيچ تمايلي به جنگ و درگيري ندارد زيرا خيلي از مصائب آن زيان ديده است اما مجبور شده است كه از 56 سال پيش كه سرزمينش غصب شد و ميليون ها تن آواره شدند، براي اعاده حقوق از دست رفته مبارزه كند.
انتفاضه اقصي به عنوان نتيجه منطقي تشديد ظلم و بي اعتنايي اسرائيل به توافقات امضا شده با تشكيلات خودگردان در طول ساليان گذشته شعله ور شد به رغم اينكه شراره آن را ورود تحريك آميز شارون به صحن مبارك مسجد الاقصي در 28 سپتامبر 2000 برافروخت.
شارون با به راه انداختن جنگ نابرابر وحشيانه بر ضد ملت فلسطين موسسات و ارگان هاي تشكيلات خودگردان را نابود كرد و همچنان نيروهايش به حملات بي وقفه خود عليه اين ملت در مقابل ديدگان تماشاگر جهانيان ادامه مي دهند ، شارون تمام قطعنامه هاي سازمان ملل را با حمايت آشكار آمريكا زيرپا گذاشته است و آنچه مايه تاسف است اين است كه ملت فلسطيني در مقابل ماشين جنگي ظالمانه اسرائيل به علت حالت ضعف و ناتواني بي سابقه رژيم هاي عرب تنها مانده است.
شايد خطرناكترين چيز آن است كه شارون براي اجراي طرح جداسازي نژادپرستانه خود همگام با ادامه حملات نظامي به مناطق فلسطيني به بهانه عقب نشيني از غزه براي تقويت اشغالگري و شهرك سازي در كرانه باختري و اصرار بر ساخت ديوار حائل تلاش مي كند.
در مقابل خودكامگي و سياست هاي ظالمانه شارون جامعه بين الملل شكست خود را نشان داد وقتي كميته چهارجانبه بين المللي خاورميانه اخيرا تصوير تاريكي از آينده نقشه راه كه براي حل مناقشه وضع كرده بود، نشان داد و معنايش تشويق وترغيب شارون به ادامه سياست هايش است اما ما يقين داريم كه اراده ملت فلسطين و ايستادگي و پايداري آن و روح مقاومت در نزد آنها تمام نقشه ها و طرح هايي را كه براي پس ندادن حقوق مشروعشان كشيده مي شود، نقش بر آب و با شكست مواجه خواهد كرد.
در 28 سپتامبر سال 2000 ميلادي آريل شارون رهبر حزب افراطي ليكود رژيم صهيونيستي در اقدامي تحريك آميز به همراه يك گروگان از محافظان شخصي خود وارد مسجدالاقصي شد اعتراض فلسطينيان به اين اقدام توهين آميز شارون شراره هاي انتفاضه دوم مردم فلسطين موسوم به انتفاضه الاقصي را برافروخت .
هدف شارون از ورود به مسجدالاقصي به چالش كشاندن مسلمانان فلسطيني و سرنگوني حكومت حزب كار اسرائيل به رياست ايهود باراك بود.
آريل شارون پس از حدود سه ماه توانست در يك انتخابات زودرس بر رقيب خود باراك پيروز شود ويك حكومت ائتلافي تشكيل دهد .
همزمان با ورود شارون به مسجدالاقصي مردم فلسطين به شدت از خود واكنش نشان داند و انتفاضه دوم با آهنگ بي سابقه اي آغاز شد اين انتفاضه بر خلاف انتفاضه اول 1987 به لحاظ عملياتي و تاكتيكي تفاوت زيادي دارد.
گردان هاي الاقصي ونيروهاي دو جنبش حماس و جهاد اسلامي در يك ائتلاف حقيقي و عميق استراتژي خود را بر عمليات شهادت طلبانه بنا كردند.
اين عمليات ها گرچه با واكنش هاي متفاوت منطقه اي و بين المللي مواجه شد اما به لحاظ سياسي و رواني و اقتصادي تاثير فراواني بر رژيم صهيونيستي گذاشت.
در جريان ده ها عمليات شهادت طلبانه صدها تن از عناصر صهيونيست به هلاكت رسيدند اين عمليات براي جامعه شكننده اسرائيل دردناك و غير قابل تحمل بود.
آريل شارون براي مهار انتفاضه ملت فلسطين به تاكتيك هاي متعددي دست زد كه نخستين آن حمله تمام عيار به شهرهاي مختلف فلسطيني از جمله جنين، غزه و رام الله و محاصره مقر ياسرعرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين بود.
شارون كه درصدد مهار و سركوب انتفاضه با اين حملات وحشيانه بود نه تنها نتوانست در اين راه توفيقي كسب كند كه بر عكس باعث افزايش روحيه مقاومت و ايستادگي ملت فلسطين و تشديد مشكلات و گرفتاري جامعه صهيونيست ها شد.
حملات مكرر ارتش صهيونيست به مناطق فلسطيني و تخريب و كشتار دراين مناطق با عكس العمل قاطعانه نيروهاي مبارز مواجه مي شد كه اين عكس العمل بيشتر با انجام عمليات شهادت طلبانه نمايان مي شد تشديد خشونت از سوي رژيم صهيونيستي و متعاقب آن عكس العمل نيروهاي مقاومت باعث شد كه شارون براي فرار از بحران بي سابقه دولت خود و جلب اعتماد جامعه صهيونيست طرح احداث ديوار نژادپرستانه حائل را به مرحله اجرا درآورد.
شارون قصد دارد با ساخت اين ديوار نژادپرستانه به طول 350 كيلومتر كه به غصب هزاران هكتار از اراضي مردم فلسطين و آوارگي هزاران تن از آنها و بيكاري بخش اعظمي از ساكنان اين مناطق خواهد شد، مانع از نفوذ گروه هاي مبارز فلسطيني از اراضي 1967 به اراضي اشغالي 1948 شود.
با وجود مخالفت هاي گسترده جامعه بين الملل و حتي انتقادهاي آشكارآمريكا هم پيمان وحامي استراتژيك رژيم صهيونيستي با ساخت اين ديوار شارون با دهن كجي به اين اعتراض ها در حالي كه احداث اين ديوار با روح قطعنامه هاي 242 و 181 و 338 مغايرت دارد تاكيد كرده است اين ديوار را تكميل خواهد كرد.
با وجودي كه اين رژيم همچنان به ساخت ديوار ادامه مي دهد اما ساخت اين ديوارهم نتوانسته است در اراده شهادت طلبان فلسطيني براي عبور از اين مانع و نفوذ به داخل مناطق صهيونيست نشين خللي ايجاد كند كه نمونه اخير آن عمليات شهادت طلبانه يك دختر جوان فلسطيني بود كه طي آن جمع زيادي از صهيونيست ها كشته و زخمي شدند.
حاميان رژيم صهيونيستي ودرراس آنها آمريكا، اتحاديه اروپايي كه نگران امنيت اسرائيل بودند از طريق ارائه طرح " نقشه راه " كه با مشاركت سازمان ملل و روسيه صورت گرفت تلاش كردند انتفاضه را متوقف كنند.
اما به علت لجاجت و يكدندگي شارون و ولع وي براي گرفتن امتيازات بيشتر از فلسطينيان اين طرح نيز با شكست مواجه شد.
شارون كه در برابر انتفاضه ملت فلسطين عاجز مانده تلاش كرد تا با تهديد و ارعاب ياسرعرفات رئيس تشكيلات خودگردان و ترور رهبران سياسي مقاومت، انتفاضه را مهار كند جوخه هاي ترور رژيم وي شيخ احمد ياسين بنيانگذار جنبش مقاومت اسلامي حماس و عبدالعزيز الرنتيسي از تئوريسين هاي بزرگ انتفاضه را به شهادت رساندند اما اين اقدامات تروريستي هم نتوانست انتفاضه را مهار كند.
به هر حال انتفاضه ملت فلسطين كه امروز وارد پنجمين سال خود شد با وجود شهادت برخي رهبران سياسي جهادي همچنان به راه خود ادامه خواهد داد و ثابت كرده است كه رژيم صهيونيستي براي ادامه اشغال اراضي فلسطينيان و سركوب مردم فلسطين بايد بهاي سنگيني پرداخت كند.
نظر شما