به گزارش خبرنگار مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پنجشنبه 8 مهر در حاشیه نشست خبری نمایشگاه رسانههای دیجیتال که در محل این وزارتخانه برگزار میشد در پاسخ به سوالی درباره لغو پروانه ساخت فیلم "جدایی نادر از سیمین" به کارگردانی اصغر فرهادی و واکنش معاون سینمایی ارشاد به اظهارات این کارگردان در جشن خانه سینما گفت: ما هیچگونه مقابلهای با اهالی سینما نداریم و از ابتدا هم بنا بر تعامل و همکاری بوده است.
وی افزود: الان کسی نمیتواند ادعا کند در این دوره نسبت به قبل یک انقباض یا انسدادی در حوزه فرهنگ ایجاد شده است. سال گذشته دیدید که از فیلمهایی که قبلاً توقیف شده بودند رفع توقیف شد.
سیدمحمد حسینی در عین حال اهالی فرهنگ و هنر و به ویژه سینما را از ورود به مباحث سیاسی برحذر داشت و با بیان اینکه "دیده میشود بعضیها به نام گروههای صنفی فعالیتهای حزبی میکنند" گفت: اینکه بعد از گذشت یکسال و خُردهای از داستان انتخابات یکی بیاید و با دستبند سبز برود بالای سن درست نیست.
وی ادامه داد: سال گذشته که این اتفاقات در مورد بعضی از هنرمندان افتاد گفتیم اینها به هر حال روح لطیفی دارند و شاید به طور عمیق وارد مباحث سیاسی نشدهاند اما الان دیگر اگر کسی بخواهد جنبش مُرده سبز را زنده کند معنی ندارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: البته خود آقای فرهادی هم متوجه شده که حرفهایش در جشن خانه سینما نامناسب بوده است. اینکه کسی آرزو کند که فردی ضد انقلاب مثل محسن مخملباف و خانوادهاش برگردد به ایران و انتظار هم داشته باشد که ما برایش فرش قرمز پهن کنیم نشان میدهد که مسئله دیگر صنفی و سینمایی نیست.
حسینی گفت: اینکه عدهای هم بیایند در آن فضا برای این حرفها سوت و کف بزنند از نظر ما محکوم است و قابل قبول نیست و به جد انتظار داریم که این روند را اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه "ما کاری به سابقه افراد نداریم" ادامه داد: بعضی از کسانی که سر سفره این نظام نشستهاند حالا ادعا میکنند که "ما الان در یک محاصره اقتصادی هستیم". ما فعلاً سکوت کردهایم اما اگر لازم باشد تمام موارد و مستندات را در این زمینه بیان میکنیم.
وزیر ارشاد گفت: ما با هیچ شخصی از جمله آقای فرهادی و یا دیگرانی که تحت تاثیر هیجانات حرفهایی زدهاند بحثی نداریم حرف ما با حلقه گردانان این محافل است. قضیه ایشان (فرهادی) مسئله ما نیست مسئله ما کسانی است که به صورت سازماندهی شده دارند ارزشهای اسلامی را زیر پا میگذارند.
حسینی ادامه داد: در شرایطی که ما رویاروی آمریکا ایستادهایم اگر کسی در داخل بخواهد سنگ آنها را به سینه بزند این پذیرفتنی نیست. میبینیم نشریهای که قبلاً لغو مجوز شده بود و الان دوباره انتشار پیدا کرده دوباره دارد همان کارهای قبلی را تکرار میکند و بیانیهها و اطلاعیههای سران فتنه را منتشر میکند. خُب این چه معنی دارد؟! یا خوانندهای که در خارج از کشور هر چیزی علیه نظام خواسته گفته است الان آمده میخواهد از تلویزیون مجوز بگیرد که برنامهاش پخش شود!
وی با تاکید بر برخورد قاطع با آنچه "جریان سازماندهی شده در حوزه فرهنگ و هنر" نامید گفت: چند سال قبل انجمنی بود به نام انجمن صنفی روزنامهنگاران که به جای کار صنفی کار سیاسی میکرد و دیدیدم که چه بر سرش آمد. کسانی که در دوره اصلاحات سر کار بودند و به اصطلاح گفتمان ایجاد میکردند به جای کار به گفتاردرمانی مردم مشغول بودند حالا رفتهاند در حوزه فرهنگ و میخواهند تحت عنوان فعالیتهای صنفی موضعگیری کنند.
نظر شما