به گزارش خبرنگار مهر سید حمید پورمحمدی امروز در نخستین کنفرانس بین المللی ماندگاری، ظرفیت سازی و توانمندسازی شرکتها و سازمانهای پروژه محور با رویکرد صنعت احداث گفت: در تلاش هستیم تا فضا برای صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی فراهم شود.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: تعامل میان نظام بانکی و صاحبان صنعت احداث یک تعامل مثبت و بسیار سازنده است و تاکنون نیز کم ترین مشکل میان این دو بخش بوده است؛ به طوریکه کمترین معوقات بانکی مربوط به این حوزه است.
قائم مقام بانک مرکزی در ارائه گزارشی از عملکرد بخش ساختمان و مسکن اظهارداشت: از سه ماهه دوم سال 87 بخش مسکن وارد رکود معاملاتی شد و آهنگ ساخت و ساز هم کاهش یافت.
وی افزود: هر چند این رویه تا پایان سال 88 در بخشهای ساختمانی وجود داشت، اما گزارشهای بانک مرکزی تغییرات محسوسی را در ساختمان و پروانه های صادر شده در بخش مسکن توسط شهرداری ها نشان می دهد.
پورمحمدی با بیان اینکه اجرای مسکن مهر در سالجاری از شتاب خاصی برخوردار شد و توانست به رشد بخش مسکن کمک کند، ادامه داد: در حوزه مسکن روستایی و در بخش بهسازی 67 درصد تسهیلات اعطایی نظام بانکی به این سمت بوده است.
قائم مقام بانک مرکزی اضافه کرد: تعداد معاملات مسکن امسال در تهران به 11 هزار و 551 مورد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 57 درصد رشد داشته است، همچنین متوسط قیمت مسکن در بهار امسال نیز بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار تومان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اجاره مسکن هم در سال جاری در تهران 5 درصد و در شهرهای متوسط و کوچک 7/6 درصد رشد داشته است.
پور محمدی با تاکید بر رونق گیری صنعت احداث، تصریح کرد: برای تحرک در این بخش باید دولت، نظام بانکی و بخش خصوصی همگرایی داشته باشند، چنانکه دولت فضا و زمینه را برای مشارکت بخش خصوصی آماده کند و بخش خصوصی را به چشم یک رقیب نبیند؛ پس لازم است تا با رفع موانع کسب و کار، کم کردن بروکراسی اداری و از بین بردن امکان تقلب زمینه برای رقابت سالم فراهم شود.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه دولت هدایتگر و حامی بخش خصوصی چه در داخل و چه در خارج از کشور است، ادامه داد: با همکاری سه رکن دولت، نظام بانکی و شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی شاهد رشد بسیار زیادی در این بخش هستیم؛ به طوریکه رقم صادرات خدمات فنی مهندسی هم اکنون حدود 15 درصد و حجم صادرات حدود 3 میلیارد دلار است که باید این رقم به 10 میلیارد دلار برسد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: به طور قطع با تعامل این سه بخش چالشها را مدیریت خواهیم کرد و در سطح جهانی خواهیم درخشید. وی در پایان تصریح کرد: بحران مالی باعث محدویت منابع مالی می شود و با محدود شدن پروژه ها، رقبا زیاد می شوند، در نتیجه رقبای ضعیف از میدان به در می روند. در این جا باید با تسهیل در صدور پروانه برای پروژه ها، طراحی اوراق مشارکت خارجی برای تامین سرمایه و کاهش بورکراسی در سطح بانکها زمینه را برای فعالیت همه شرکتها و سازمانها فراهم کرد.
همچنین علی اصغر گلسرخی دبیر نخستین کنفرانس بین المللی ماندگاری ، ظرفیت سازی و توانمندسازی شرکتها و سازمانهای پروژه محور با بیان اینکه صنعت احداث بزرگترین صنعت در دنیاست ، گفت : هم اکنون صنعت احداث 30 درصد از کل نیروی کار کشور را در بر می گیرد.
وی افزود: در حالی که خودرو سازان 15 میلیارد دلار از حجم گردش مالی جهان را در اختیاردارند اما سهم صنعت احداث از گردش مالی سالانه دنیا بالغ بر 150 میلیارد دلار است.
نظر شما