به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب که به زبان ترکی جغتایی یا ترکی شرقی نوشته شده است یکی از منابع قابل توجه در تاریخ ادبیات ایران محسوب میشود که در قرن نهم و به همت میرنظامالدین امیرعلیشیر متخلص به نوایی تالیف شده است.
"تذکره مجالس النفائس" دربردارنده شرح احوال بسیاری از شاعران پارسیگو است و به همین دلیل نزد اهل تحقیق و پژوهش در ادب ترکی دارای اهمیت و اعتبار فراوانی است. این کتاب اگر چه شامل شرح حال بیشتری از شاعران هرات و سمرقند است اما گستره قابل توجهی از سرزمینهای فارسیزبان از سمرقند تا شیراز و بدخشان تا تبریز را نیز دربر میگیرد.
"تاملی در تذکره مجالس النفائس" شامل 4 بخش است که عبارتند از معرفی تذکره مجالسالنفائس و ترجمههای آن، شرح حال و تاریخ زندگانی امیر علیشیر نوایی، ویژگیهای تذکره مجالس النفائس و همچنین شرح حال شاعران.
بیگی حبیب آبادی در مقدمه کتاب درباره ضرورت پرداختن به کتابهای تذکره شرح داده است: تذکرههای شعر فارسی، آیینه تمامنمای روزگار خویشند، آیینههایی که اگر غبار را از روی آنها نزداییم کمکم به فراموشی سپرده میشوند. مطالعه، پژوهش، تحقیق و کنکاش در تذکرهها این فرصت را برای اهل قلم و مخاطب علاقهمند فراهم میسازد تا شرایط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و زوایای پنهان و ناشناخته هر دوره را دریابد.
کتاب "تاملی در تذکره مجالس النفائس" با شمارگان 3000 نسخه در 90 صفحه و به قیمت 1000 تومان منتشر شده است.
نظر شما