غلامحسین حسینی نیا در گفتگو با مهر با تشریح آخرین اقدامات انجام شده در زمینه برگزاری سال بین المللی تعاون در ایران، گفت: سازمان ملل، 2012 را سال بین المللی تعاون نامگذاری کرده است.
معاون تحقیقات، آموزش و کارآفرینی تعاونیهای وزارت تعاون اظهار داشت: بعد از رخداد بحران اقتصادی جهانی در 2 سال اخیر و با توجه به بررسی های سازمان ملل متحد مزیتهای بخش تعاون بیش از پیش روشن شد، از این جهت که تعاونیها می توانند به عنوان الگوهای انعطاف پذیری به تدوام فضای کسب و کار خود حتی در بحران بپردازند.
حسینی نیا ادامه داد: در تعاونیها فاصله ای بین مالک، سرمایه گذار و عضو تعاونی وجود ندارد؛ بنابراین فضا برای شکل گیری اقتصاد کاذب به وجود نمی آید و می توان گفت اعضای آن از ابتدای شکل گیری شرایط سالم اقتصادی را دنبال می کنند و اگر ضرر و زیانی هم پدید آید با سرشکن شدن آن، از بار زیان کاسته می شود.
وی بیان داشت: در همین راستا برای توسعه تعاون در اقتصاد جهانی، تبلیغ خوبی از سوی سازمان ملل صورت گرفت و با هدف ترویج و بالا بردن فرهنگ تعاون، 2012 به سال بین المللی تعاون نامگذاری شد.
این مقام مسئول در وزارت تعاون افزود: با ترویج و تشویق دولتها برای گسترش کسب و کار تعاونی، فضای اقتصادی بهره گیری از این سیستم نیز تعدیل می شود.
به گفته حسینی نیا، ایران هم از آنجایی که عضو اتحادیه بین المللی تعاون است به این منظور در آستانه برگزاری کنفرانس بین المللی تعاون به تبیین ظرفیت و قابلیتهای اقتصاد تعاونی و توسعه فرهنگ اقتصادی آن در کشور خواهد پرداخت.
معاون وزیر تعاون خاطر نشان کرد: تلاش کردیم تا یک الگوی بومی از فرهنگ تعاون و اقتصاد تعاونی مبتنی بر آموزه های اسلامی - ایرانی طراحی شود و این بحث هم اکنون از سوی پژوهشگاه اسلامی نیز دنبال می شود.
وی بیان داشت: در سال 2011 که در آستانه سال بین المللی تعاون است، نمایشگاه توانمندیهای بخش تعاون را در کنار برپایی کنفرانس بین المللی دنبال می کنیم و همراستا با این موارد، برنامه هایی را نیز برای اعزام هیئت های کارشناسی به سایر کشورها و حضور در نمایشگاههای بین المللی خواهیم داشت.
حسینی نیا اظهار داشت: همچنین تلاش می کنیم تا مراوده خوبی با کشورهایی که به صورت مشخص تشکیلاتی برای تعاون دارند به وجود آید؛ ضمن اینکه در سال 2012 و در هفته تعاون برنامه های گسترده تر و بهتری را نیز عملیاتی خواهیم کرد.
نظر شما