به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، علیرضا الماسوندی بعد از ظهر پنجشنبه در جریان دیدار با کارکنان شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی افزود: با اجرای 129 طرح به اضافه مطالعه 160 طرح تا پایان برنامه ششم توسعه ظرفیت تنظیمی مخازن سدهای کشور به 54 میلیارد متر مکعب افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه هم ا کنون ظرفیت تنظیمی سدهای کشور 30.5 میلیارد متر مکعب است، بیان داشت:
میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای کشور 17 میلیارد متر بوده که این میزان نسبت به سال آبی گذشته چهار میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران سدهای در دست بهره برداری را 117 سد مخزنی بزرگ عنوان کرد و اظهار داشت: ظرفیت این سدها در حال حاضر 40 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر احداث 160 سد مخزنی در کشور در حال مطالعه است، خاطر نشان کرد: همچنین 129 سد مخزنی نیز در حال اجرا بوده که 25 درصد از این میزان 75 درصد پیشرفت فیزیکی و 50 درصد مابین 50 تا 75 درصد از پیشرفت اجرایی برخوردار هستند.
3 میلیارد هکتار به اراضی کشاورزی پایاب سدها در کشور افزوده می شود
الماسوندی از آبگیری و افتتاح 30 سد مخزنی تا پایان امسال در سطح کشور خبر داد و بیان داشت: در صورت اتمام این طرحها تا پایان برنامه شش توسعه پایدار کشور، تمامی منابع آبی ایران مدیریت می شود.
این مقام مسئول اعتبارات امسال بخش آب کشور را 36 هزار میلیارد ریال دانست و خاطر نشان کرد: با بهره برداری از سدهای در دست مطالعه، در حال اجرا و با توجه به توسعه اراضی پایاب سدها، سه میلیارد و 800 هزار هکتار به اراضی کشاورزی کشور افزوده می شود.
احداث سدها در بحران دریاچه ارومیه تاثیر گذار نیست
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بحران کم آبی و خشکسالی دریاچه ارومیه، بیان داشت: در حال حاضر 10 سد ملی و پنج سد زودبازده در آذربایجان غربی در حال احداث هستند که هنوز آبگیری نشده و در بحران کم آبی این زیست بوم با ارزش تاثیرگذار نبودند.
الماسوندی کاهش میزان بارندگی طی 11 سال گذشته، افزایش نرخ رشد جمعیت، استفاده بی رویه از آبهای زیر زمینی، تغییر اقلیم منطقه و افزایش اراضی کشاورزی اهم دلایل تاثیر گذار در بحران دریاچه ارومیه عنوان کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: هم اکنون دولت با تشکیل شورای راهبردی نجات دریاچه ارومیه، شخصا پای کار آمده تا با اجرای با یکسری ساز و کارهای عملی طی پنج و شش سال اینده مشکلات رفع شود.
وی حفظ و حیات دریاچه ارومیه را از اولویتهای وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: تلاش می کنیم تا پنج و شش سال آینده آبهای برداشت شده از حوزه آبریز را به دریاچه ارومیه برگردانیم.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران روز چهارشنبه به منظور بازدید و بررسی مسائل و مشکلات طرحهای سد سازی و آبرسانی آذربایجان غربی به این استان سفر کرده و امروز نیز بعد از دیدار با کارکنان، در جلسه شورای معاونان سازمان آب منطقه ای استان شرکت می کند.
نظر شما