محمدحسین علایی در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: نخستین استودیوی تولید کتاب گویا (دیزی) نیز برای نخستین بار در کشور در استان یزد راه اندازی می شود و مزایای آن نسبت به سایر کتبی که تاکنون گویا شده اند، قابل جستجو بودن و قابل بلوتوث کردن مطالب هر بخش دلخواه از کتاب است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون امکانات اولیه و مورد نیاز این اجرای این طرح خریداری شده و تا پایان سال آینده بیش از 100 کتاب در استان یزد به این طریق گویا می شود.
علایی افزود: در این طرح صوت با تصویر نوشته کتاب تطبیق داده شده و قابلیت عقب یا جلو بردن متون و دسترسی به صفحات مورد نظر کتاب وجود دارد ضمن اینکه می توان هر بخش یا پاراگراف از کتاب را به صورت بلوتوث برای دیگران نیز ارسال کرد.
اعلایی خاطرنشان کرد: این نوع کتابها برای نابینایان نیز قابل استفاده است و امکان بهره مندی از مطالب کتب ارزشمند را برای آنها فراهم می کند.
وی بیان داشت: بهزیستی نیز در راه اندازی کتاب دیزی (DAYZI) مشارکت خوبی داشته است و نخستین کتاب در هفته کتاب در یزد دیزی خواهد شد.
اعلایی خاطرنشان کرد: در طرح آزمایشی کتاب گویا، کتاب ارزشمند نهجالبلاغه به این روش خوانده شده و به احتمال زیاد بعد از نهجالبلاغه کتاب شاهنامه فردوسی دیزی خواهد شد.
کتابخانه تخصصی خبرنگاران و معلولان در یزد راه اندازی می شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود از راهاندازی نخستین کتابخانه تخصصی معلولان با مشارکت بهزیستی خبر داد و اظهار داشت: فضای این کتابخانه مناسب با شرایط جسمی معلولان است و در آن کتابهایی برای نابینایان به خط بریل و کتابهایی برای سایر معلولان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد همچنین از اعلام آمادگی این نهاد برای راهاندازی کتابخانه تخصصی خبرنگار در یزد خبر داد.
اعلایی بیان داشت: در صورتی که خانه مطبوعات مکانی برای راهاندازی این کتابخانه در نظر بگیرد، نهاد کتابخانههای عمومی تجهیز آن را بر عهده خواهد گرفت.
نظر شما