به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، آرش حمیدی ظهر سه شنبه در جمع عکاسان زنجانی افزود: عکاسی در دنیای امروز به عنوان آخرین هنر از هنرهای ثبت شده در دنیا معرفی می شود و شاخه های آن روزبه روز پراکنده تر و قوی تر شده و هر شاخه نیز به نوبه ی خود معناگراتر می شود. بنابراین عکاسی از جنبه هنری صرف خارج شده و تبدیل به علم هنرمندانه شده است
حمیدی افزود: از طرفی نیز حس ماندگار شدن و جاودانگی در نهاد بشر موجب می شود که انسان همواره در تکاپو باشد تا اثری از خود بر جای بگذارد و عکاسی این امر را میسر نموده است.
وی با بیان اینکه این امر موجب شده که عکس به عنوان یک سند هم پذیرفته شود افزود: درست است کار با نرم افزار فتوشاب و نرم افزار های مشابه سندیت عکس را تحت الشعاع قرار داده اما آنچه تغییر می یابد ثبت تصاویر است و اصل ماجرا را نمی توان تغییر داد.
این عکاس برجسته با اشاره به این که عکاسی از صنعت ساده تبدیل به صنعت هنر و علم شده است گفت: هر روز اتفاقات جالبی در روند عکاسی روی می دهد، اتفاقاتی که در دنیای مگاپیکسل ها و خدمات جدید چاپ و غیره می افتد اما وجود همان حس جاودانگی، بودن و ماندگاری موجب می شود که انسان همچنان به این علم و هنر علاقه بیشتری پیدا کند.
حمیدی تاکید کرد: همچنین این حقیقت را نیز نمی توان نادیده گرفت که دست یابی به هنر عکاسی نسبت به بسیاری از هنرها سریع تر است و این امر موجب می شود که تعداد افرادی که در حاشیه این هنر فعالیت می کنند بیشتر شده و دنیای دیجیتال امروزی نیز این ماجرا را سریع تر از پیش کرده است.
حمیدی افزود: با توجه به حس ماندگاری که عکس دارد جامعه آینده ما به تعداد عکس های بیشتری نیاز دارد و این تفکر که در این فضا و با وجود تعدد عکاسان نمی توان به خوبی کار کرد صحیح نیست و عکاسان ما می توانند با تمرین و استمرار بیشتر به نتایج بهتر و درخور توجهی برسند.
وی عکاسی را ثبت تصاویر بر روی یک نقطه حساس معرفی کرد و افزود: در گذشته صفحات حساس نیترات نقره را در اتاق تاریک قرار داده و نور را از نقطه ای بر روی آن حرکت داده و منجر به ثبت تصاویر بر روی این صفحات می شدند که این صفحات امروز تبدیل به اسلایدها و نگاتیوهای رنگی و سنسورهای دیجیتال شده است.
حمیدی در پاسخ به این پرسش که عکاسی آموختنی است یا این که هنر عکاسی به صورت ذاتی در نهاد بشر وجود دارد گفت: واقعیت امر این است که بخشی از آن در نهاد انسان قرار دارد و بخشی نیز حاصل تلاش، استمرار و تسلط بر ابزار است و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند اما باید به این نکته توجه داشت که تسلط بر تئوری عکاسی موجب نمی شود که فرد به عنوان عکاس معرفی شود.
حمیدی با یبان اینکه ممکن است شما مسلط به تئوری عکاسی باشید اما ندانید که در لحظه ثبت تصاویر از کدام یکی از این تکنیک ها استفاده کنید افزود: عکاس می تواند بارها و بارها از حوادث روزمره عکس بگیرد اما این که موفق به ثبت تصاویر خوبی گردد شاید نیازمند استعداد ذاتی و درونی است لذا استعداد و آموزش در عکاسی باید همگام با هم رشد نماید و آن وقت در عرصه رقابت معلوم می شود که چه کسی در این عرصه موفق خواهد بود.
وی تفاوت بین دوربین های دیجیتال و آنالوگ را نوع ثبت آنان در تصویر خواند و گفت: در دوربین های حرفه ای به جای رول فیلم پشت دوربین سنسور حساس نور قرار داده شده است.
مسئول سایت کلوپ عکس ایران افزود: دوربین های دیجیتال فرایند عملکرد را ساده تر نموده اما در ساختار اصلی دوربین ها تغییری صورت نگرفته است. تنها اتفاق بارزی که رخ داده، جذب علاقه مندان به این هنر در کنار سایر فعالیت ها به سمت عکاسی است به طوری که هر شخصی می تواند دوربینی با قابلیت های بالا داشته باشد.
داور مسابقه عکس «ماه بهشتی» پیرامون آثار رسیده به مسابقه عکاسی «ماه بهشتی» اظهار داشت: در آثاری که مورد بررسی قرار گرفت بسیاری از دوستان تلاش زیادی کرده اند اما عکس هایشان با قالب استاندارد فاصله دارد. این افراد مسائل خوبی را دیده اند اما به اصول تکنیکی اشراف نداشته اند.
حمیدی از برگزاری چنین مسابقه هایی در سطح استان ها ابراز خرسندی کردد و اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی به این شکل در استان های کشور کمتر روی می دهد و در بسیاری از استان ها پرداختن به عکاسی کم رنگ تر شده است اما این که استان زنجان به این امر بها داده است جای امیدواری است که در سال های آتی نیز شاهد برگزاری برنامه هایی از این دست در سایر نقاط کشور نیز باشیم.
نظر شما