۹ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۳۳

چرا شترمرغ سریع می دود ؛

کشف راز سرعت یکی از سریعترین دونده های جهان

کشف راز سرعت یکی از سریعترین دونده های جهان

شترمرغ ها شاید پرنده هایی بسیار زمخت و نازیبا به نظر بیایند اما دونده های بسیار حرفه ای به شمار می روند و اکنون دانشمندان به راز سرعت و توانایی بالای این پرندگان در دویدن پی برده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با مقایسه سرعت و قدرت دویدن در شترمرغها و انسانها اعلام کردند شترمرغها برای دویدن در چنان سرعتی به نیمی از انرژی نیاز دارند که انسان در هنگام دویدن در بالاترین سرعت ممکن صرف می کند.

به گفته دانشمندان راز شترمرغها در سریع دویدن توانایی جهندگی آنها است زیرا تاندونهای شترمرغ نسبت به انسان در هر قدم می تواند دو برابر انرژی جهشی را در خود ذخیره کند.

برای انجام این مطالعات محققان دانشگاه وسترن استرالیا از پنج شترمرغ کاملا اهلی شده برای محاسبه و اندازه گیری حرکات ماهیچه ها و مفاصل و انرژی که پاهای پرنده بر روی زمین وارد می کند، استفاده کردند. شترمرغها در حالی که بر مفاصل پاهای خود نشانگرهای انعکاسی را حمل می کردند تا با کمک آنها حرکات پاهایشان به ثبت برسد در مسیری 50 متری دویدند.

پنج فرد نیز در همان مسیر و با استفاده از تجهیزاتی مشابه دویدند تا حرکات پاها و بدن آنها نیز به ثبت رسیده و مورد بررسی قرار گیرد در حالی که پنج دوربین تصویربرداری نیز از زوایای مختلف جزئیات حرکات آنها را به ثبت می رساند.

به گفته "جوناس روبنسن" از محققان و رهبر این پروژه، کشف راز سرعت بالای شترمرغها می تواند دیدگاهی جدید را از تکامل انسانها در اختیار بیولوژیستها قرار دهد و در عین حال با آشکار کردن برخی از رازهای بیولوژیکی چالاکی، منجر به طراحی و ساخت اندامهای مصنوعی و روباتیک کارآمدتری شود.

محققان از اینکه مشاهده کردند انسانها و شترمرغها در هنگام دویدن برای حرکت دادن ماهیچه های پاهای خود به جلو و عقب تقریبا از یک میزان فعالیت مکانیکی استفاده می کنند، شگفت زده شدند. تنها تفاوت سرعت دویدن در میان آنها است که آن نیز به واسطه تفاوت در میزان کشسانی و جهندگی مفاصل آنها است.

بر اساس گزارش بی بی سی، نتایج این تحقیق نشان می دهد به دلیل اینکه قدرت آزاد شده از انرژی جهندگی در تاندونهای شترمرغها دو برابر انسان است، در هنگام دویدن در بالاترین سرعت، ماهیچه های این پرندگان نسبت به انسان انرژی کمتری صرف می کنند.

کد خبر 1181947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha