۱۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۴:۲۸

محمدی زاده:

تداخل توسعه صنعت و محیط زیست نگران کننده است

تداخل توسعه صنعت و محیط زیست نگران کننده است

کرمان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه صنعت با ریسک بزرگ تداخل و دست اندازی نگران کننده در محیط زیست همراه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان جواد محمدی زاده ظهر سه شنبه در سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط کشور که در کرمان در حال برگزاری است، گفت: صنعت موتور اقتصاد کشورها است و در فناوریهای نوین مسئله توسعه صنعتی شکل گرفته را به جرات می توان توام با ریسک بالا برای محیط  دانست.

وی تصریح کرد: ریسک و دست اندازی صنعت در محیط باعث ناپایداری محیط زیست شده است و در نیم قرن اخیر سوال و معضل جدی برای همه جوامع شده است که باید ساز و کار جدی و مطمئنی برای مدیریت آن ایجاد کرد.

معاون رئیس جمهور افزود: خوشبختانه امروزه دنیا توجه خوبی به انرژیهای تجدید پذیر و انرژیهای حاصل از باد و امواج دریا و انرژی خورشیدی می کند و این انرژیها قابل بهره برداری و توسعه هستند.

محمدی زاده یادآورشد: امروزه مسئله آلودگی هوا و آب را نباید در چارچوب جغرافیای سیاسی کشورها دید بلکه این منابع در اختیار همه مردم دنیا هستند و توسعه ای که بر مبنای توجه به مصالح همه افراد و انسانها باشد امیدوارکننده و اطمینان بخش است.

وی با اشاره به اینکه بارش بارانهای اسیدی و آلودگیهای محیط نتیجه بی اعتنایی به مصالح و نیاز انسانها در محیط و در توسعه است، افزود: یکی از اقدامات خوب دولت نهم و دهم توجه دادن مردم به استفاده بهینه از انرژی و افزایش سطح آگاهی مردم بود که البته هنوز فرهنگ سازی در این حوزه نیازمند آموزش بیشتر و فراگیرتر است.

وی اظهارداشت: مصرف بهینه زمانی می تواند کارساز باشد که همراه با آموزش و ارتقاء سطح دانش عمومی باشد و موجب تغییر رفتار مثبت در بین مردم شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: زمانی می توانیم از سلامت و توسعه سالم در کشور مطمئن باشیم که محور کار نگرش سیستمی باشد در حالیکه متاسفانه این نگرش سیستمی در بحث حفظ سلامت محیط کشور وجود ندارد.

وی افزود: اقدام در جهت نگرش سیستمی شامل چند مسئله است که استفاده از تکنولوژی یکی از آن است در صورتی که استفاده از تکنولوژی بدون ایمنی و سلامت محیط انجام شود سود که ندارد عواقب بسیار خطرناکی نیز به دنبال خواهد داشت.

محمدی زاده تصریح کرد: استخدام تکنولوژی در کشور برای اینکه آثار ناخواسته بر مصالح کشور نگذارد و محیط زیست را دچار ریسک نکند باید توام با ارزیابی صحیح باشد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نمی توان توجه به بهداشت محیط کرد اما محیط زیست را نادیده گرفت بلکه باید با تلفیق این دو تاثیرات مخرب محیط را کنترل کرد.

وی همچنین گفت: آنچه امروز در سلامت محیط  از آن غفلت می شود بحث حقابه ها است چرا که تالابها و رودخانه ها به این حقابه ها حساس هستند.

وی با تاکید بر دخیل کردن نظرات نمایندگان "HC" در تمام بنگاهها و سیستمهای پیمانکاری و حتی مشاوره ها در مطالعاتی که برای توسعه انجام می دهند، گفت: تکنولوژیهای وارداتی باید با تطبیق "HC" و رعایت مقتضیات فرهنگی و اجتماعی کشور و بومی شدن آن در سطح جامعه منتشر شوند در غیر این صورت نه تنها سود ندارند که حتی حوادث ناگواری را به دلیل ناهمخوانی با فرهنگ ایرانی به وجود می آورند.

محمدی زاده تصریح کرد: کارشناسان "HC" باید در تمام واحدها حتی ادارات دولتی حضور موثر داشته باشند و  بر ایمنی کار، بهداشت محیط  و حفظ محیط زیست نظارت کنند و درنهایت اگر این ساختار در مصالح کشور جان گیرد تبدیل به رفتار می شود و دیگر نیاز به قوه قهریه و زور نیست و خود مردم انتخاب می کنند که کدام سیستم به نفعشان است.

وی افزود: اگر این امر محقق شود ریسک در کل کشور پائین می آید و امیدواریم قوانین طبق این آرمان شکل بگیرند و تصمیم سازیها متناسب با این ساختار شکل گیرند و آنگاه است که می توان با اطمینان، سلامت و محیط زیست را در یک کاسه برنامه ریزی کرد.


 

کد خبر 1183643

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha