به گزارش خبرنگار مهر، کربلاییلو در پیشگفتار کتاب خود راجع به این رساله شرح داده است: اصطلاح "وجود جمعی" را نگارنده برای اولینبار در آثار ملاصدرا دید. هر چند در آثار عرفانی پیشین نیز هست مانند بسیاری مفاهیم دیگر که در نظام فلسفی حکمت متعالیه راه کرده است. این که خود وجود جمعی چیست در رساله خواهد آمد و ربطی به مباحث علمالاجتماع ندارد.
وی میافزاید: ما در این رساله از سر دوستی با وجود جمعی پاره پاره و کوتاه سخن گفتیم؛ یعنی بر "حدس" تکیه زدیم چه سخن اینجا درباره امر مجرد است و به قول ابنسینا جان از آن حدیث که مجرد است کار و بارش حدس است و فکر از کدورت جانهاست. لذا سخنان ما اینجا "آنی" است و همچون حدس، میجهد و بر مداری میافتد گردان حول وجود جمعی.
نویسنده در کتاب "حدیث ضیف ابراهیم" نوشته است: نفس و عقل هر دو وجود جمعیاند. اما عقل جمعتر است تا نفس. آنجا که عقل کارگر است بر نفس چیره است. ابن سینا گفت حافظ طبیعت آجر،عقل است. طبیعت آجری میگوید من بر زمین میمانم. نفس با بدن آجر را بلند میکند و نگاه میدارد اما آجر بالاخره نفس را خسته میکند چون پشتیبان عقل است.
مرتضی کربلایی لو متولد 1356 علاوه بر تحصیل در علوم حوزوی و همچنین تحصیلات دانشگاهی تا کنون آثار زیادی در زمینه داستان به چاپ رسانده است که از آن میان میتوان به" زنی با چکمه ساق بلند سبز"، "مفید آقا"، "من مجردم خانوم" و "خیالات" اشاره کرد.
کتاب "حدیث ضیف ابراهیم" با شمارگان 1100 نسخه در 96 صفحه و به قیمت 3300 تومان منتشر شده است.
نظر شما