به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی همایش روز جهانی فلسفه، دکتر علی مراد خانی با بیان این مطلب، گفت: دوره حاضر دورهای است، که به سبب شکاف افتادن در اصول مدرنیته، غرب با این شکاف متوجه فرهنگهای دیگر شده است و چنانکه میدانیم از اوایل قرن بیستم بحث تطبیق و نگاه تطبیقی توسط خود غربیها مطرح شده است.
وی خاطر نشان کرد: فرهنگ هر جامعهای بر نگاه فلسفی خاص خود استوار است و برگزاری همایشهایی از این دست میتواند بهانهای برای ورود، معرفی و بحث بر سر تاثیر فرهنگهای کهن بر سایر فرهنگها و جوامع معاصر باشد.
مرادخانی همچنین با اشاره به اینکه فلسفه خاستگاههای متفاوتی دارد، افزود: باید اجازه داد فلسفه بهعنوان یک خاستگاه فکری خود را مطرح کند و با این رویکرد به سراغ مباحث فکری و اندیشههای متفاوت برویم.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به تأثیر برگزاری این همایش در شناخت و معرفی فلسفه ایرانی به جهانیان خاطر نشان ساخت: باید یادمان باشد که برگزاری چنین همایشی میتواند به زمینه ای برای تبادلات فرهنگی زیادی میان فیلسوفان تبدیل شود و فرصت مناسبی است تا از طریق این همایش فلسفه ایرانی و اسلامی را به دنیا معرفی و عرضه کنیم.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که همایش روز جهانی فلسفه به دیدار فلسفهها و نه صرفاً ملاقات فیلسوفان منجر شود. این نظریات خود فیلسوفان است که باید یک پتانسیل فکری را به وجود بیاورد که این نظریات میتواند برخاسته از میراث خودمان باشد.
همایش روز جهانی فلسفه از سیام آبان تا دوم آذر ماه در کتابخانه ملی تهران برگزار میشود.
نظر شما