اکرم توفیقی مدیرکل اداره منابع طبیعی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون آخرین وضعیت آتش سوزی و تداوم آتش در بستر جنگلهای مریوان و سروآباد گفت: دمای هوای منطقه در آبانماه امسال هنوز بالای 25 درجه است و امسال کمتر از 12 میلی متر بارندگی داشتیم در حالی که در سالهای گذشته بالای 150 میلی متر بارندگی در منطقه اتفاق افتاده بود و این نشان می دهد که منطقه از نظر اقلیمی با تنشهای دست به گریبان است.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با اشاره به فعالیت سازمانهای غیر دولتی منطقه تاکید کرد: اعضا و مدیران NGO ها بسیار دلسوز هستند و در طول آتش سوزی ها بسیار زحمت می کشند اما در برآورد مساحت آتش سوزی ها دچار اشتباهاتی هستند از جمله اینکه آتش منطقه گاران را صد هکتار عنوان کردند و منابع طبیعی را زیر سوال بردند در حالی که کل ایستگاه تحت مراقبت 30 هکتار است.
در همین رابطه عضو هیئت مدیره انجمن غیردولتی سبز چیا در کردستان با قبول اشتباه در برآورد گستردگی آتش سوزی منطقه گاران به خبرنگار مهر گفت: از هموطنان و افکار عمومی کشور برای این اشتباه عذر خواهی می کنیم. دلیل این تخمین، موقعیت کارشناسان انجمن در لحظه خاموش کردن آتش بوده که گسترش بیش از حد آتش و دود در جنگلها و در مناطق بالادست باعث فشار و استرس در آنها شده و آنها را به اشتباه انداخته است.
ایرج قادری تاکید کرد: تعمدی در اعلام این آمار نبوده ولی مسئولان نباید میزان آتش سوزی را تقلیل دهند و گستردگی آتش در جنگلها را مسئله ای کوچک بشمارند. طبق برآوردهای استاندارد ما در مریوان و سرو آباد 30 هزار هکتار جنگل طعمه حریق شده در حالی که مسئولان استان کل آتش سوزیها را 490 هکتار اعلام کرده اند.
وی اظهار داشت: ما از اولین روز آتش سوزی با حضور فیزیکی اعضا خود در میان شعله های آتش برای خاموش کردن آتش جنگلها تلاش می کنیم و اطلاعات و آمارها را روزانه گزارش می دهیم و تا کنون جز تخمین گستردگی حریق در گاران هیچ خللی در آمارهای اعلام شده وجود نداشته است.
آتش سوزی در 5600 هکتار از عرصه های طبیعی منطقه
همچنین مدیرکل منابع طبیعی کردستان در ادامه گفت: آنچه که واقعیت دارد این است که پنج هزار و 600 هکتار از عرصه های طبیعی در یکسال گذشته طعمه حریق شده است که رقم بسیار بالایی است و برای مهار آن البته تلاشهای بسیاری صورت گرفته است.
توفیقی با بیان اینکه بالگردهای نیروی هوایی سپاه پاسداران در مریوان و سروآباد در 20 روز بحرانی عملیات مهار آتش را انجام دادند اظهار داشت: پیش بینی ما برای آتش سوزی امسال از اواخر اردیبهشت ماه بود چرا که بارندگی توانسته بود علوفه ها(زیراشکوب) منطقه را متراکم و پر پشت کند و به همین سبب احتمال وقوع آتش سوزی قابل پیش بینی بود.
وی تاکید کرد: اعتبارات برای مقابله با آتش در استان 300 درصد افزایش یافته و از ستاد حوادث غیر مترقبه استان نیز برای همکاری دعوت شده بود که همکاری زیادی داشتند و با توجه به پوشش حریق عملکرد اطفای حریق از سوی ماموران و مردم بد نبوده و قابل دفاع است چرا که در مناطق کوهستانی و صعب العبور و با امکانات کم بهتر از این آتش مهار نمی شود.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان به حضور مردم برای مهار آتش در مناطق بحرانی اشاره کرد و گفت: روستاهای زیادی در مناطق جنگلی ساکن هستند که با آموزش و اطلاع رسانی می توان آنها را برای مهار آتش بسیج کرد.
وی در مورد احتمال تعمدی بودن آتش سوزیهای منطقه اشاره کرد و گفت: برخی از کشاورزان و افراد ناآگاه اقدام به آتش زدن مزارع و زمینهای خود می کنند و برخی نیز بدون تعمد موجب شعله ور شدن آتش در جنگلها می شوند.
به عقیده توفیقی، آتش سوزی در مراتع چندبن برابر بیشتر از جنگلها است و چون در نوار مرزی واقع است مشکلاتی دیگری نیز دارد که البته اکیپهای مردمی با حضور امامان جماعت مساجد تا کنون توانسته اند آتش سوزیها را مهار کنند.
نظر شما