به گزارش خبرگزاری مهر "یوری فدوتف" معاون بان کی مون و رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) با فداحسین مالکی سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که سفرای روسیه و پاکستان در کابل، وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در این کشور، رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم این سازمان در افغانستان و همچنین معاونان وزارت کشور و مبارزه با مواد مخدر افغانستان حضور داشتند ، راههای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان و منطقه و روابط جمهوری اسلامی ایران با دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد از جمله مباحثی بود که در این دیدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مالکی در این دیدار از مواد مخدر به عنوان یک معضل جهانی یاد کرد و با تأکید بر شناخت عمیقتر کشورهای جهان نسبت به این مقوله، اراده بینالمللی را در مبارزه با این پدیده ضروری دانست.
سفیر ایران در ادامه با اشاره به تولید 90 درصد تریاک جهان در افغانستان و نشست سه جانبه ایران و پاکستان و افغانستان، خواهان همکاریهای منطقهای برای مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر شد.
وی تصریح کرد: توجه به تجربه مفید کشورهای منطقه و همسایگان افغانستان برای سیاستگذاری در مبارزه با مواد مخدر ضروری است، زیرا کشورهای منطقه، بیشترین آسیبها را از مواد مخدر متحمل میشوند.
مالکی تأکید کرد: آمریکا و غرب پس از 9 سال حضور در افغانستان نتوانستهاند به موفقیتی در مبارزه با مواد مخدر دست یابند و در این زمینه باید با کمک دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، آسیب شناسی صورت گیرد.
سفیر ایران در کابل افزایش استفاده از مواد مخدر صنعتی به جای مصرف مواد سنتی و تبعات خطرناک آن برای خانوادهها و جهان را به عنوان یک تهدید بینالمللی در قرن بیست و یکم یاد کرد.
وی خواهان توجه مجامع جهانی به قاچاق مواد مخدر از افغانستان و نیز ترانزیت پیش سازهای صنعتی به این کشور برای فرآوری هروئین شد و بر توجه بیشتر دفتر مذکور به این معضل جهانی تأکید کرد.
یوری فدوتف معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد(UNODC)، با اشاره به نقش ایران در مبارزه با مواد مخدر، کشورمان را مبتکر و بنیانگذار اجلاس سه جانبه در کابل بین این سازمان، افغانستان و ایران یاد کرد و ادامه داد: این نشست دستاوردهای مهمی داشت و یکی از ابتکارات موفق سفارت ایران بود.
این مقام سازمان ملل در ادامه گفت که پس از بازگشت به محل کارش در وین موضوع قاچاق پیش سازهای صنعتی را مورد بررسی قرار خواهد داد تا بتوان به راهکاری در این رابطه دست یافت.
فدوتف پنج ماه قبل از سوی بان کی مون به عنوان معاون و نیز رئیس دفتر مبارزه با مواد و جرایم سازمان ملل متحد انتخاب شد و پس از شرکت در اجلاس سه جانبه مبارزه با مواد مخدر با حضور کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان که در اسلام آباد برگزار شد به کابل آمد.
وی برای اولین بار به افغانستان سفر کرده و قرار است با حامد کرزی رئیس جمهوری این کشور و نیز سفرای تعدادی از کشورها در کابل دیدار و گفتوگو کند.
براساس گزارش سازمان ملل در سال 2010 میلادی به دلیل شیوع نوعی آفت نباتی تولید تریاک با 48 درصد کاهش به سه هزار و 600 تن رسید و قیمت هر کیلوگرم تریاک در مقایسه با سال قبل با 164 درصد افزایش به 169 دلار رسید.
بخش عمده مواد مخدر افغانستان عمدتاً در استانهای ناآرام کشت و تولید میشود.
مالکی:
سازمان ملل ناکامی امریکا در مبارزه با مواد مخدر افغانستان را آسیب شناسی کند
سفیر ایران در کابل با تاکید بر ضرورت اراده بینالمللی برای مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر از دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، خواست نا کامی های آمریکا و غرب در مبارزه با مواد مخدر پس از 9 سال حضور در افغانستان را آسیب شناسی کند.
کد خبر 1199766
نظر شما