به گزارش خبرنگار مهر در جلفا، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: پرونده ثبت جهانی ژئوپارک ارس پس از تکمیل و تایید نهایی توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و کمیسیون ملی یونسکو، به شبکه ژئوپارک های جهان مستقر در سازمان یونسکو ارسال شد.
فرهاد اسماعیلی افزود: سازمان منطقه آزاد ارس متولی پیگیری پرونده ثبت جهانی ژئوپارک ارس بود که پس از اتمام مطالعات و تکمیل پرونده در ماه های قبل، موافقت کمیسیون ملی یونسکو برای ارسال پرونده ثبت جهانی ژئوپارک ارس به سازمان یونسکو جلب شد.
وی این ژئو پارک را شامل پنج ژئوسایت دارای جاذبه های نادر زمین شناسی دانست و گفت: در منطقه آزاد ارس پنج محدوده به عنوان محدوده اصلی ژئوپارک وجود دارد که در نوع خود بی نظیر هستند.
اسماعیلی اضافه کرد: این مناطق شامل ژئوسایت های زمین شناسی، مناطق فسیلی، چشمه های معدنی، آبشارهای مختلف و مقاطع متفاوت زمین شناسی در مناطق پارک کوهستان، چشمه تراورتن ساز کوه گچی قالاسی، آبشار آسیاب خرابه، آبشار ماهاران و کوه کیامکی است.
چندی پیش نشست بررسی گزارش ثبت جهانی ژئوپارک منطقه آزاد ارس در کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد و این کمیسیون با رای موافق تمام اعضا، تصمیم به ثبت جهانی این ژئوپارک گرفت و با ارسال پرونده ژئوپارک ارس برای ثبت جهانی موافقت کرد.
شایان ذکر است منطقه آزاد ارس در شمال غرب کشور در استان آذربایجان شرقی و هم مرز با کشورهای جمهوری آذربایجان، نخجوان و ارمنستان، بخش هایی از شهرستان های جلفا و کلیبر قرار دارد.
منطقه آزاد ارس در امتداد رود ارس کشیده شده و از جنوب در میان کوههای قرهداغ و رشته کوههای اوچداغ، مراکان، کیامکی و جنگلهای ارسباران در شمال آذربایجان شرقی محصور است.
نظر شما