به گزارش خبرگزاری مهر، حسن آقاجانی با بیان اینکه در سه هفته گذشته میزان افزایش برخی از آلایندههای هوا در پایتخت 7/1 تا 2/2 برابر میزان طبیعی بوده است، گفت: طبق آمار سال 87 بالغ بر سه هزار و 600 نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده اند و از ابتدای سال جاری نیز آلودگی 16 درصد میزان مراجعات به اورژانسها را در بیماران قلبی و 9 درصد در بیماران تنفسی افزایش داده است.
مشاور وزیر بهداشت تصلب شراین را مهمترین تأثیر آلودگی هوا بر قلب و عروق دانست و اظهار داشت: در شهرهای آلوده تمامی فاکتورهای کشنده و خطرناک قلبی اعم از سکتهها، آریتمیهای قلبی، نارسایی قلبی و علایم بالینی این نارساییها تا سطح معنیداری افزایش مییابد.
آقاجانی محصور بودن تهران در بین کوهها را موجب عدم تغییرات جوی دانست وبیان داشت: برخی وسایل نقلیه 40 برابرسایر وسایل هوا را آلوده میکنند و طبق گزارشات واصله برخی آلایندهها در سوختهای فسیلی چندین برابر حد مجاز است. وی افزود: متأسفانه روزانه بیش ازسه میلیون خودرو درپایتخت تردد میکنند که یک میلیون ازاین خودروها فاقد استانداردهای لازم هستند.
عضو کمیته تخصصی پایش آلودگی هوای تهران تشکیل این کمیته تخصصی در وزارت بهداشت را گامی مهم درراستای اجرای قوانین مجلس دانست وافزود: طبق مصوبه شورای عالی سلامت تمام بخشهای صنعتی ملزم به ارائه پیوست سلامت درطرحهای خود هستند.
وی افزود: طبق این مصوبه وزارت بهداشت با همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری باید هرساله مصداقهای طرحهای بزرگ را مشخص کند تا بخشهای صنعتی براساس آن پیوست سلامت این طرحها را تهیه و ارائه کنند.
آقاجانی گفت: این طرح از برنامههای بلندمدت در جهت کاهش آلودگیها از جمله آلودگیهای هوا در شهرهای بزرگ کشور است که نتایج مثمرثمری در آینده دارد.
مشاور وزیربهداشت اظهار داشت: براساس ماده هفت قانون جامع آلودگی هوا، وزارت بهداشت موظف است بر اساس اختیارات خود، شرایط مناسب برای سلامت مردم را با همکاری و مشخص کردن سهم سایر دستگاههای دیگر فراهم کند.
نظر شما