دکتر مصطفی قانعی، عضو کمیته تخصصی پایش هوای تهران در وزارت بهداشت، در خصوص تبلیغاتی که به دنبال آلودگی هوا برای استفاده از دستگاه بخور در منازل صورت می گیرد، به خبرنگار مهر گفت: بخور نه تنها از میزان آلاینده ها در محیطها بسته کم نمی کند بلکه با تولید CO2 (دی اکسید کربن) از طریق بخار آب تشکیل اسید می دهد که خطرناکتر از آلاینده هاست.
این فوق تخصص ریه اظهارداشت: استفاده از بخور گرم مشکل ساز است و موجب تحریک ریه ها می شود.
عضو کمیته تخصصی پایش هوای تهران در وزارت بهداشت در خصوص بخور سرد گفت: وقتی رطوبت هوا مناسب است، بخور سرد کمکی به تنفس افراد نمی کند بلکه گاهی باعث کاهش ورود اکسیژن به ریه می شود.
این فوق تخصص ریه تاکید کرد: اگر بخار آب در محیط بسته بالا برود دسترسی به اکسیژن کم می شود و در نتیجه تنفس را مشکل می کند. بنابراین به هیچ وجه استفاده از دستگاه بخور را به ویژه برای بیماران آسمی توصیه نمی کنیم.
بررسیها نشان می دهد که مهمترین آلاینده های هوا منواکسیدکربن، دیاکسید نیتروژن، گوگرد و ازن هستند که به ترتیب موجب سردرد و کم حواسی و ضعف و سستی، تحریک ریه و سرفه، سرفه همراه با خلط و درد قفسه سینه در افراد میشود. این در حالی است که گزارشهای وزارت بهداشت حاکی از آن است که در این روزها مراجعه بیماران قلبی به مراکز بیمارستانی تهران 30 درصد افزایش یافته است.
نظر شما