۲۲ مهر ۱۳۸۳، ۱۰:۴۷

بهارستان پارلمان كاري نيست ، يك ساختمان تشريفاتي است

سرويس سياسي مهر- بحث انتقال مجلس شوراي اسلامي به ساختمان جديدالتاسيس بهارستان و اينكه براي انتقال بخش هاي اداري و نيز جلسات مجلس به اين ساختمان چه موارد قانوني وجود دارد ، از جمله مباحثي است كه برخي نمايندگان نسبت به آن معترضند و مباحث مختلفي در اين خصوص مطرح مي شود.

حسن مرادي نماينده اراك در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" گفت:  درست است كه مجلس بهارستان از جهت قداست واهميت تاريخي نقطه اي حساس براي ما است ولي اين بدان معنا نيست كه ما فكر كنيم حتما مي بايستي مجلس جديد در آن بنا مي شد.

مرادي از محل ساختمان جديد مجلس در بهارستان انتقاد كرد و گفت: اين مجلس در محيطي بسيار آلوده در مركز شهر قرار دارد و براي ايجاد يك چتر حفاظتي در اطراف آن با مشكلاتي مواجه خواهيم بود و فعال شدن مجلس قطعا موجب اخلال جدي در فعاليتهاي روزمره اقتصادي محل، بازار، كسبه و شهروندان تهراني خواهد شد و بر آلودگي و مشكلات ترافيكي موجود قطعا خواهد افزود.

جلال يحيي زاده نماينده تفت و ميبد در جلسه هفته گذشته مجلس نيز در تذكري آيين نامه اي نسبت به انتقال مجلس به بهارستان اعتراض كرد و گفت: هيات رييسه به گونه اي بي سر و صدا دارد برخي ادارات مجلس را به بهارستان منتقل مي كند كه گويي اورانيوم غني شده را منتقل مي كند.

يحيي زاده افزود: آيا اين درست است كه ما با يك قيام و قعودي كه در مجلس ششم انجام شده بايد به مجلس جديد برويم ، اينكه مجلس پنجم يا ششم براي ما تصميم بگيرند درست است؟

 نكته قابل توجه اين است كه طبق ماده يك آئين نامه داخلي مجلس، جلسات مجلس بايد در مكان فعلي برپا شود و براي انتقال جلسات به مكاني ديگر بايد دو سوم از نمايندگان به اين انتقال راي دهند اما با توجه به اين نكته هيات رئيسه نظري ديگر دارد.

محسن كوهكن عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي 8 مهر ماه اعلام كرد : مجلس اواخر مهر به ساختمان جديد خود در مجموعه بهارستان منتقل خواهد شد چرا كه انتقال مجلس به بهارستان مصوبه مجلس ششم بوده است و قانونا بايد اين انتقال صورت بگيرد.

آقاي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در صحن علني 14مهر ماه در اين زمينه گفت: مصوبات مجلس اعتبارش منوط به يك دوره خاص نيست و قانوني لازم الاجرا است.

 اما طلايي نيك نماينده بهار و كبودرآهنگ يك روز پس از اين سخنان رئيس مجلس با استناد به ماده 23 آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي گفت: ماده يك آيين نامه داخلي مجلس، محل تشكيل جلسه علني را محل فعلي عنوان كرده است و از طرفي تغيير مكان برگزاري جلسه علني بايد با تصويب و راي نمايندگان باشد.

طلايي نيك با طرح اين سوال كه تاريخ قطعي انتقال به برخي رسانه ها توسط برخي از اعضاي هيات رييسه اعلام شده، آيا آيين نامه چنين اختياري به هيات رييسه داده است، تصريح كرد: اگر راي مجلس ششم مبني بر تشيكل جلسات علني مجلس در مجموعه بهارستان قانوني است و قابل قبول است بايد اجرا مي شد و تشكيل جلسات درمحل فعلي غير قانوني است و اگر اين راي مجلس ششم قانوني نيست، بايد دوباره از مجلس نظر خواسته شود و به تصويب نمايندگان مجلس برسد.

در اين ميان در جلسه علني هفته گذشته مجلس نيره اخوان نماينده اصفهان در يك تذكر آيين نامه اي ، انتقال پنهاني برخي ادارات مجلس به ساختمان جديد در بهارستان را خلاف تقوا توصيف كرد و گفت: بخش هاي اداري و مالي مجلس به نمايندگان فشار مي آورند كه جايشان را تغيير دهند درحالي كه انتقال مجلس بايد با حداقل دو سوم راي نمايندگان صورت بگيرد.

نماينده اصفهان گفت: اين رعايت تقوا نيست كه ابتدا زمينه انتقال مجلس به بهارستان را فراهم كنيد و بعد راي مجلس را بگيريد.

يحيي زاده نيز در تذكر آئين نامه اي خود گفته بود : من كه چهار چشمي مراقب اوضاع انتقال هستم تا مبادا مجلس را بدون سر و صدا به ساختمان بهارستان انتقال دهند، امروز متوجه شدم دارد اين انتقال بي سر و صدا دارد انجام مي شود.

با وجود همه اين مباحث نكات ديگري نيز وجود دارد و آن اين است كه عده اي از نمايندگان به اشرافي و تجملاتي بودن مجموعه بهارستان معترضند و ديگر آن كه برخي نمايندگان مي گويند كه مجلس جديد علاوه بر اين كه در خود مشكلاتي دارد بلكه انتقال مجلس به بهارستان مشكلات فراواني را براي مردم نيز ايجاد خواهد كرد.

در همين ارتباط رضا طلايي نيك، پانزدهم مهر ماه در صحن علني گفت: بهارستان پارلمان كاري نيست، بلكه يك ساختمان تشريفاتي است.

عضو كميسيون امنيت ملي و نماينده بهار و كبودرآهنگ در همان روز در جمع خبرنگاران پارلماني اين موضوع را بيشتر تشريح كرد. طلايي نيك گفت: ساختمان جديد الاحداث بهارستان علاوه بر معماري غير بومي با الگوي اجلاس تشريفاتي ساخته شده است و با مقايسه مكانهاي پارلماني كشورهاي دنيا بطور آشكار مي توان مقايسه كرد كه بين ساختمان براي پارلمان كاري وساختمان براي برگزاري اجلاس تشريفاتي ، تمايز جدي وجود دارد.

اين نماينده مجلس افزود: اكثر پارلمانهاي دنيا و بويژه كشورهاي توسعه يافته از الگوي ويژه اي براي ايجاد مكان دروني پارلمان تبعيت مي كنند وامكان دسترسي و مذاكره عملي بين نمايندگان در هنگام حضور در جلسه علني مجلس يكي از ويژگي هاي مهم مكانهاي پارلماني در دنيا است ، چگونگي انتخاب صندلي و نحوه چيدن آن ها در پارلمانهاي كاري با محل اجلاس تشريفاتي متفاوت است و نمونه بارز آن را مي توان در پارلمان انگليس و فرانسه و ساير كشورهاي در حال توسعه و توسعه نيافته مشاهده كرد .

وي محل جديد بهارستان را با معضلات جدي محيطي ، ترافيكي، اجتماعي و امنيتي مواجه دانست و گفت: بيش از هزار منزل و واحدهاي خدماتي در محدوده پيراموني ساختمان بهارستان با انتقال مجلس با محدوديت هاي اجتماعي مواجه خواهند شد و بطور مكرر ساكنين منازل و واحدهاي خدماتي و درماني و تجاري نارضايتي شديد خود را از استقرار مجلس در ساختمان بهارستان ابراز كرده اند.

همچنين طلايي نيك نماينده بهار و كبودرآهنگ و حسن مرادي نماينده اراك از آمادگي برخي سازمانها و نهادها و همچنين بازار بورس براي خريداري ساختمان بهارستان خبر دادند.

اما باز هم در همان روز ناطق نوري در پاسخ به سوالي در خصوص آمادگي برخي سازمانها ونهادها براي خريد ساختمان مجموعه بهارستان گفت: اين ساختمان سرمنشا مشروطيت ملي ماست و قابل فروش نيست. 

اما نيره اخوان نماينده اصفهان، 3 روز بعد در گفتگو با خبرنگار "مهر" گفت: ما كه زور بازو نداريم تا از انتقال مجلس جلوگيري كنيم و ممكن است تعداد مخالفين اين انتقال كم باشد اما در تاريخ ثبت خواهد شد كه عده اي با انتقال مجلس به بهارستان مخالفت كردند.

پيش از اين مرداد ماه مهدي كوچك زاده نماينده تهران نيز در تذكري آئين نامه اي از بهارستان با عنوان كاخ مسرفانه نام برده و گفته بود: تغيير مكان مجلس به كاخ مسرفانه نبايد باعث شود كه مجلس فعلي به حال خود رها شود تا نهايتا اكثريت نمايندگان از سراستيصال به آن كاخ مسرفانه راي دهند. 

وي در گفتگو با خبرنگار ما گفت كه معتقد است مجلس براي انتقال به بهارستان راي لازم را به دست نخواهد آورد.

مهدي كوچك زاده كه از مخالفين انتقال مجلس به ساختمان بهارستان است ضمن بيان علل مخالفتش با اين انتقال، به قسمتهايي از سخنان حضرت امام (ره) در مورد تجمل گرايي اشاره و تاكيد كرد كه سخنان بنيان گذار جمهوري اسلامي بايد سرلوحه كار همه مسئولين باشد.

وي قسمت هايي از سخنان امام خميني(ره) را اينچنين قرائت كرد: دولتها بفهمند كه قدرت به اين نيست كه ظرف طلا باشد و ظرف نقره باشد. قدرت به اين نيست كه پرده هاي كذا باشد. بزرگي و عظمت به اين نيست كه پرده هاي چنان و مبلهاي كذا باشد؛ از مال اين ملت ضعيف؟ خود اين ملت توي اين غارها زندگي بكند و شما در كاخ دادگستري و كاخ نخست وزيري؟ تعديل كنيد خودتان را. اگر از خودتان شروع نكنيد نمي توانيد اصلاح كنيد. وزارتخانه ها را اصلاح كنيد.

و در جايي ديگر امام خميني (ره) با مخاطب قرار دادن وزرا و وكلا مي گويد: من مي دانم شما مسلمانيد؛ من همه افراد اينها را بعضي شان را مي شناسم؛ بعضي شان را معرفي كرده اند به من . اينها همه متعهدند، مسلمانند. لكن ضعيف النفسند. مي ترسند كه يك وقت مهماني از جانب اجانب بيايد در كاخ دادگستري و كاخ نخست وزيري و اينجا راببينند كه يك چيز محقريست.

بايد حتما به فرم غرب باشيد؟ ضعيفيد آقا. تا ضعيفيد، زير بار اقويا هستيد. آن وقتي كه نفس شما قوي شد و اعتنا نكرديد، اعتنا به اين زخارف نكرديد،آن وقت است كه از شما حساب مي برند.

کد خبر 120701

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha