این پژوهشگر حوزه تاریخ و فرهنگ که مدتی است به دلیل بیماری سرع در منزل مشغول استراحت است درباره آثار تازهاش به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه در این مدت توانستم جلد دوم شرح دیوان ناصر خسرو را به پایان ببرم و در حال حاضر آماده چاپ است.
به گفته مهدی محقق در این مجلد هم مانند جلد نخست 50 قصیده از ناصر خسرو از نظر لفظ و محتوا شرح داده شده و آیات و احادیثی مرتبط با هر بیت آمده است.
محقق با بیان اینکه دیوان ناصر خسرو شامل 250 قصیده است اضافه کرد: در سه مجلد دیگر هم 150 قصیده باقیمانده شرح داده میشود. البته جلدی هم به عنوان نمایه و در واقع مجلد ششم بر این اثر افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به انتشار جلد نخست شرح این دیوان توسط انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از چاپ مجلدات دوم به بعد توسط موسسه مطالعات اسلامی خبر داد.
محقق همچنین گفت: فرهنگ اصطلاحات پزشکی و داروشناسی هم در یک مجلد 500 صفحهای آماده چاپ شده و به زودی آن را هم به همین ناشر (موسسه مطالعات اسلامی) خواهم داد. در این کتاب تمام کلماتی که در طب و داروشناسی به کار میرود به همراه مآخذشان آمده است. برای تدوین این کتاب از تمامی آثار کهن حوزه طب مانند ذخیره خوارزمشاهی استفاده شده است.
این مولف آثار ادبی و تاریخی افزود: تصحیح جلد سوم کتاب "کامل الصناعه" هم آماده چاپ شده است. این کتاب قدیمیترین اثر در حوزه پزشکی و دایرهالمعارف این حوزه است.
وی همچنین از تدوین جزوهای حاوی سه مقاله از خودش، مجتبی مینوی و بِرگ اشتراسر با موضوع روش تصحیح نسخههای خطی و در قالب یک کتاب خبر داد و ابراز امیدواری کرد به زودی برای استفاده دانشجویان منتشر شود.
محقق بعد از تغییرات در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی فعالیتش را در این انجمن به عنوان رئیس هیئت مدیره همچنان ادامه میدهد.
نظر شما