۶ دی ۱۳۸۹، ۹:۰۱

ابهام در نحوه بهره‌برداری میراث فرهنگی از خانه پدری آل‌احمد

ابهام در نحوه بهره‌برداری میراث فرهنگی از خانه پدری آل‌احمد

خانه پدری جلال و شمس آل‌احمد اخیراً توسط سازمان میراث فرهنگی تملک ‌شده و این در حالی است که هنوز مسئولان این سازمان و اداره‌کل میراث فرهنگی استان تهران نحوه بهره‌برداری از این بنای قدیمی را اعلام نکرده‌اند.

مهدی آل‌احمد (خواهرزاده جلال و شمس آل‌احمد) که آخرین فرد بازمانده از خاندان آل‌احمد محسوب می‌شود که تا هفته پیش در این خانه ساکن بوده است، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه "این خانه را نخستین بار حاج سید احمد طالقانی (پدر جلال آل‌احمد) خریداری کرده است" درباره سابقه این ملک گفت: آسید احمد 9 فرزند داشت؛ شش دختر و سه پسر شامل محمدتقی، جلال، شمس، آمنه، مرضیه، زهرا، راضیه، زکیه و یک دختر که در 10 سالگی فوت کرد.

آل‌احمد افزود: پدر و مادر من هم سیدجواد آل‌احمد و مهدیه السادات آل‌احمد در همین خانه ازدواج کردند و من هم در سال 1322 در همین خانه به دنیا آمدم و تا هفته پیش که مجبور به تخلیه آن شدیم، 67 سال عمرم را در آن سپری کردم.
 
وی با بیان بخشی از خاطرات دوران کودکی‌اش از رفت و آمد سیاستمداران و علمای آن زمان تهران به این خانه مانند میرزا احمد آشتیانی و سید احمد مدرسی، افزود: در طول همه این سال‌ها مراسم روضه‌خوانی شب‌های سه‌شنبه در این خانه برقرار بود و همیشه هم استقبال زیادی از آن می‌شد.
 
آل‌احمد در پاسخ به این سوال که "آیا میراث فرهنگی به شما اعلام کرده که قرار است در آینده چه استفاده‌ای از این ملک بکند؟" افزود: متاسفانه نه! من خودم مایل بودم و هستم که خانه تبدیل بشود به یک کتابخانه بزرگ شامل آثار دایی‌هایم (جلال و شمس آل‌احمد) ولی چون میراث فرهنگی چیزی به ما اعلام نکرده، می‌ترسم آن را به یک قهوه‌خانه سنتی تبدیل کنند!
 
وی با اشاره به درخواست احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران برای ثبت خانه پدری جلال و شمس آل‌احمد به عنوان اثر ملی، از آثار متعدد این دو نویسنده فقید سخن گفت و پیشنهاد کرد وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی با خرید این آثار، یک موزه - کتابخانه در داخل این بنا فراهم کنند تا زمینه بازدید و استفاده عموم مردم هم از آن فراهم شود.
 
مهدی آل‌احمد گفت: من از آقای سید محمد حسینی وزیر ارشاد و همچنین آقای احمد مسجد جامعی می‌خواهم که حتماً این خانه را به کتابخانه تبدیل کنند چون واقعاً می‌ترسم میراث فرهنگی آن را تبدیل کند به دفتر خودش (سازمان) یا اینکه بخواهد از اینجا یک قهوه‌خانه سنتی بسازد.
 
خواهرزاده جلال آل‌احمد همچنین در پاسخ به این سوال که "آیا سیمین دانشور به عنوان عروس خانواده آ‌ل‌احمد سهمی از خانه مذکور دارد یا خیر؟" گفت: خانم بزرگ (مادر جلال آل‌احمد) خانم دانشور را که عروسش بود خیلی دوست داشت و به همین خاطر ارث خودش را از این خانه بخشید به او. خانم دانشور هم تا زمانی که جلال زنده بود، می‌توانست از این ارث سهم ببرد و بعد از فوت جلال هم سهم خودش را بخشید به بقیه ساکنان خانه.
 
تلاش خبرنگار مهر برای کسب اطلاع از مسئولان میراث فرهنگی استان تهران در مورد نحوه استفاده این اداره‌کل از خانه پدری جلال آل‌احمد تاکنون به جایی نرسیده است.
کد خبر 1218125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha