به گزارش خبرنگار مهر در نور، سید محمد حسینی در پیامی به همایش ملی علمی و پژوهشی نیما یوشیج صبح افزود: سیزدهم دی ماه سالروز وفات بزرگ مردی است که در ادبیات ایران، به ویژه در حوزه شعر، نامی ماندگار از خود به یادگار گذاشته است. مردی که با گذشت نزدیک به 90 سال از چاپ اولین منظومه اش هنوز،ابعاد زبان شعری و اندیشه اجتماعی اش، به درستی تحلیل و به شایستگی، تبیین نشده است.
وی افزود: علی اسفندیاری، شاعر اندیشه ورزی است که با ارائه مانیفست شعر نو فارسی " آب در خوابگه مورچگان" ریخت. چرا که در پی آن بود تا " خواب در چشم تر " ادبیات قدیم و ادیبان کهن گرای فارسی بشکند و در کنار بنیادهای کهن شعر فارسی طرحی نو درانداخت.
حسینی در این پیام آورده: نیما یوشیج این تحول ادبی خود را در حوزه شعر " نوگرایی " نامید و با چاپ منظومه قصه رنگ پریده حساسیت ادبی برخی از بزرگان ادب پارسی عصر خود را برانگیخت و جمعی آشکارا و پنهان شعرهایش را که او شعر نومی نامید؛ انکار و بر مخالفت خود اصرار ورزیدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: نیما همچنان استوار و با نگاهی عمیق به فرداهایی آفتابی مسیر خود را عالمانه و هوشمندانه ادامه داد، به گونه ای که بسیاری از جریان های شعری معاصر و حتی برخی از ویژگی ها و مختصات شعر مدرن امروز وامدار تلاش ها و نوگرایی و نواندیشی او است.
حسینی در این پیام گفت: کیست که نداند " روایت " را اول بار، نیما در شعر معاصر مطرح کرد و چه کسی است که باور نداشته باشد " فردیت " و شرح تجربه های فردی و جمعی شعر امروز از نیما شروع نشده باشد؟
وی در بخشی از پیام همایش ملی نیما یوشیج عنوان کرد: هنوز ایعاد زبان شناختی، روان شناختی و جامعه شناسانه اشعار نیما به درستی و آن سان که سزاوار است،تحلیل و تبیین نشده است.
وی گفت: آری نیما درد بی دردی و بی تفاوتی برخی از مردم را، نه با گلایه و افسوس، که با فریاد به یادشان می آورد تا به رسالت شاعری خود عمل کرده باشد.
حسینی در فراز دیگری از سخنانش تصریح کرد: نیما برای تکامل اندیشه و زبان خود، از منظومه افسانه شروع می کند.
وی بزرگداشت نیما را بزرگداشت زیبایی و زلالی دانست و اذعان داشت: بزرگداشت نیما، بزرگداشت نوآوری در ذهن و زبان ادبی جامعه است و امروز بر همه محققان و پژوهشگران عرصه ادبیات است که علاوه بر توجه به نوآوری های نیما، به بازشناسی زبان و اندیشه و استخراج و معرفی صنایع ادبی که نیما مبدع یا مروج آن بود، بپردازند تا به لطف و کرم ایزد متعال، جامعه ادبی و فکری ما بیش از پیش از آن بهره مند شوند.
نظر شما