به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندانی که بر روی بزرگترین شتابگر ذرات دنیا کار می کنند برای اولین بار توانستند به صدایی که از این ذرات منتشر می شود گوش دهند.
بیش از 40 میلیون تکه اطلاعات در هر ثانیه در برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) پردازش می شوند تا وجود ذراتی به نام "بوزن هیگز" را اثبات کنند.
به اعتقاد دانشمندان ذرات "بوزن هیگز" منشای هر چیز دارای جرم در جهان هستند.
تاکنون LHC که به طول 27 کیلومتر در مرز میان فرانسه و سوئیس امتداد یافته است، تصاویری رنگی از برخورد و حرکت ذرات تهیه می کرد.
اکنون یکی از فیزیکدان سرن (شورای تحقیقات هسته ای اروپا) به نام "لیلی آسکوئیت" تصمیم گرفت به دنبال راهی بگردد که از طریق آن بتوان به صدای ذرات گوش داد.
در این راستا، این فیزیکدان از یک نرم افزار همسنجی موسیقی برای پردازش صدای اطلاعاتی که از داخل برخورد دهنده هادرون می رسند استفاده کرد.
این دانشمند سه ستون از اعداد را به عنوان یک نمونه از اطلاعات LHC وارد این نرم افزار کرد. به طوریکه هر یک دسته پرتو از ذرات شامل سه نقطه اطلاعاتی شد. سپس این سه ستون عددی در این نرم افزار به صورت پارامترهای صوتی دسته بندی و نقشه برداری شدند به این ترتیب ذره ای که داخل دسته پرتو درحال حرکت بود به یک صدا تبدیل شد.
براساس گزارش دیلی میل، این فیزیکدان در این خصوص توضیح داد: "بنابراین ما یک نقشه خواهیم داشت که برای مثال، ستون اول اعداد آن می توانند فاصله، ستون دوم اعداد زیرو بمی و ستون سوم شاید بلندی صدا را نشان می دهند.
در حال حاضر این صداها اطلاعات جدیدی را در اختیار دانشمندان نمی گذارند اما این فیزیکدان امیدوار است که موسیقی ذرات در آینده بتوانند نور جدیدی در درک منشای جهان ارائه کند.
نظر شما