.به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، هر چند که استان سیستان و بلوچستان طی سالهای اخیر شاهد بروز خشکسالیهای پی در پی بوده است اما همچنان برخی مناطق این استان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی قطب تولید برخی محصولات کشاورزی محسوب می شود.
سیستان از دیر باز به انبار غله کشور شهرت داشته است و این مسئله نشان از پتانسیلهای بالای منطقه در امر کشاورزی دارد اما در این میان حمایت از کشاورزان و همچنین مدیریت مصرف آب موجود و ایجاد صنایع پائین دستی در این بخش حائز اهمیت است.
یکی از محصولات برتر سیستان و بلوچستان حنای مرغوب سیستان است که در منطقه دگان کشت می شود اما شهرت این محصول به دلیل عدم وجود کارخانه های بسته بندی و برند اختصاصی به نام سایر شهرها تمام می شود.
همین مسئله موجب شد محصل حنا پس از کشت به سایر شهرها منتقل می شود و بعد از بسته بندی به نام مناطق دیگر وارد بازار می شود و درنهایت نیز هیچ نامی از دلگان بر روی محصول وجود ندارد.
با توجه به لزوم اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان لزوم توجه مسئولان در خصوص حمایت از کشاورزان و بازاریابی و ایجاد سود افزوده در استان محروم سیستان و بلوچستان ضروری است.
مدیرجهاد کشاورزی دلگان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر در زاهدان اظهارداشت: حنای دلگان هم اکنون در مناطق دیگر کشور بسته بندی و با نام همان شهرستان به بازار عرضه می شود.
منصور عدل اظهار داشت: هر ساله طی ماههای خرداد، شهریور و دی از هر هکتار طی سه چین پنج تن حنا از زمین های کشاورزی دلگان برداشت می شود.
وی گفت: امسال هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان به کشت محصول حنا اختصاص یافته است.
مدیرجهاد کشاورزی دلگان افزود: کارگاه حنا سازی این شهرستان در آینده نزدیک راه اندازی می شود.
عدل گفت: شهرستان دلگان به دلیل داشتن آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز یکی از محدود مناطق برداشت حنا در کشور محسوب می شود.
وی بیان کرد: هزار و 350 نفر از مردم دلگان به کار کاشت و برداشت حنا مشغول هستند.
نظر شما