به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمدعلی محمدی صبح چهارشنبه در نشست مشترک با هیئت بازرسی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، در سخنانی اظهار داشت: به دلیل ماهیت مخرب و مضر مواد مخدر، احساس مردم به این تهدید احساسی ناخوشایند و اختلال آور است.
وی افزود: ما در برابر ملت مسئول هستیم و می بایست از طریق به کارگیری همه ظرفیتها نسبت به کنترل این جریان خطرناک اقدامات پیشگیرانه و عملی لازم را به اجرا درآوریم.
مدیر کل زندانهای استان لرستان با تاکید بر ضرورت پاسخگویی به مردم در این زمینه، افزود: با توجه به پرسشهایی که در خصوص شیوع مواد مخدر ذهن مردم را به خود مشغول ساخته است می بایست با اطلاع رسانی صحیح و اصولی بار روانی به وجود آمده را از طریق ارائه راهکارهای عملی و علمی کاهش داد.
محمدی یکی از مهمترین دغدغه های امروز خانواده ها را ترس از آلوده شدن فرزندان به مواد مخدر دانست و افزود: اعتیاد و آلوده شدن به مواد مخدر تهدیدی است که به آسانی نمی شود از کنار آن گذشت چرا که در صورت ابتلا بنیان خانواده را مورد تهدید قرار می دهد.
وی به برخی از علل عدم تأثیرگذاری عمیق اقدامات ستاد مبرزه با مواد مخدر در خصوص مهار این تهدید، یادآور شد: به نظر می رسد علاوه بر مشکلات عمومی که همیشه در اجرای یک برنامه وجود دارد در خصوص سیاستگذاریها و تغییر رویکردهای ستاد در دوره های مختلف برنامه ریزی، اطلاع رسانی به موقع انجام نمی شود.
مدیر کل زندانهای استان لرستان افزود: همه سازمان ها، دستگاه ها و نهادهای مختلف فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر می بایست به صورت جدی تر در کنار ستاد، نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی قرار گرفته تا بتوانیم این تهدید را مهار کنیم.
محمدی همچنین به فضای حاکم بر استان اشاره کرد و گفت: بیکاری مهمترین عامل گرایش جوانان لرستانی به مواد مخدر می باشد و این به هیچ عنوان شایسته مردمانی نیست که آن همه حماسه را در هشت سال دفاع مقدس آفریدند.
وی افزود: استانی که به لحاظ نیروی انسانی، منابع طبیعی، جغرافیای کم نظیر و فرهنگ غنی می تواند در رتبه های بالای نقش آفرینی در کشور باشد متأسفانه یکی از قربانیان مواد مخدر است.
وی ضمن هشدار در خصوص هر گونه سهل انگاری در مواجهه با این خطر تأکید کرد: با وجود همه مشکلاتی که در استان وجود دارد اما خانواده ها می بایست حساسیت بیشتری در کنترل فرزندان خود به کارگیرند تا از این گزند در امان بمانند.
مدیر کل زندانهای استان لرستان خاطر نشان کرد: مواد مخدری که امروز در حال توزیع شدن در جامعه است موادی صنعتی با قدرت تخریب بالا هستند که لزوم توجه بیشتر والدین را می طلبد.
محمدی فرهنگ سازی و اقدامات پیشگیرانه را در این زمینه در اولویت دانست و تأکید کرد: پیشگیری همچنان به عنوان مهمترین و کم هزینه ترین روش برای مهار یک بحران به شمار می آید که می تواند از طریق رصد تعیین کننده های اجتماعی در همه حوزه ها تأثیرگذار باشد.
وی در پایان برخورد شدید دستگاه قضایی را با عاملان خرید، فروش و توزیع مواد مخدر خواستار شد.
سرپرست هیئت بازرسی ستاد مواد مخدر کشور نیز در این نشست در سخنانی عنوان کرد: از سوی ریاست جمهوری دو مأموریت ویژه به وزیر کشور به عنوان دبیر کل ستاد محول شده که برنامه ها در این راستا در حال طراحی و اجرا است.
حسین کتابدار افزود: به استانداران سراسر کشور ابلاغ شده در کوتاهترین زمان نسبت به معرفی افراد کارآمد و با تجربه برای تصدی دبیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در استانها اقدامات لازم را بعمل آورند.
وی تصریح کرد: هیئتهای بازرسی که از سوی دبیرکل ستاد به استان ها اعزام می شوند موظف شده اند وضعیت قاچاق مواد مخدر را به شکلی واقعی ارزیابی کنند.
سرپرست هیئت بازرسی ستاد مواد مخدر کشور افزود: این تیمها در حوزه های مختلف فرهنگی، پیشگیری، درمان، مقابله و سازمان های مردم نهاد گزارشهایی را تهیه کرده تا پس از ارائه به دبیرکل در سفرهای استانی رئیس جمهور مورد ارزیابی نهایی قرار گیرند.
کتابدار همچنین به نقش سازمان زندان ها در برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اشاره کرد و یادآور شد: سازمان زندان ها یکی از اعضاء اصلی شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور می باشد که توانسته اقدامات قابل توجه و شایسته تقدیری را در این حوزه انجام دهد.
نظر شما