دو سال پيش رئيس سازمان نوسازي ، توسعه و تجهيز مدارس كشور تاكيد كرد كه كلاس هاي استاندارد تا سال 83 جايگزين كپرها مي شوند و اين در حالي است كه هنوز اين مدارس در كشور فعالند و ميليونها دانش آموز را درخود جاي داده اند.
57 هزار كلاس خطر آفرين در كشور وجود دارد
مهندس سيد محمد علي افشاني با اشاره به اينكه مجموعا 57 هزار كلاس خطر آفرين در كشور وجود دارد ، مي گويد : براي حذف مدارس غير استاندارد 85 ميليارد تومان اعتبار نياز است.
وي با تاكيد بر اينكه در سال جاري روزانه 55 كلاس درس خيريه اي ، مشاركتي و دولتي تحويل شده است ، مي افزايد : در حال حاضر 137 هزار كلاس درس در كشور نياز اضطراري وزارت آموزش و پرورش است.
به گفته رئيس سازمان نوسازي ، توسعه و تجهيز مدارس ، كشور در طراحي و ساخت مدارس به 5 اقليم و منطقه تقسيم شده است و طراحي ها بر اساس اين اقليم ها صورت مي گيرد به طوريكه به عنوان مثال معماري و طراحي مدارس خليج فارس با مدارس كويري متفاوت خواهد بود.
بر اساس آنچه كه از سوي وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است امسال 100 ميليارد تومان اعتبار تخصيصي براي برچيدن مدارس خطر آفرين درنظر گرفته شده است و اين اعتبار نسبت به بودجه سال 80 ، 5/2 برابر افزايش نشان مي دهد.
15 درصد از مدارس كشور خطر آفرينند
آمار ارائه شده نشان مي دهد كه 15 درصد از مدارس موجود كشور خطر آفرين و قدمت بالاي 40 سال دارند و 25 درصد از فضاهاي آموزشي كشور نيز دو نوبته هستند.
به رغم تاكيد رئيس سازمان نوسازي ، توسعه و تجهيز مدارس كشور مبني بر حذف مدارس كپري تا سال 83 همچنان در سازمان آموزش و پرورش هرمزگان و سيستان و بلوچستان مدارس كپري وجود دارند به طوريكه در استان سيستان و بلوچستان هنوز دانش آموزان در 425 كلاس كپري و چادري درس مي خوانند.
و در اين بين اوضاع مدارس شهر تهران وخيم تر است ، مشاور هماهنگي سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اينكه بيش از 50 درصد از مدارس شهر تهران نياز به بازسازي دارند ، مي گويد : بيش از 500 مدرسه در شهر تهران قدمتي بيش از 40 سال دارند.
نادر پورقربان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد : اين مدارس از نظر سازمان تجهيز ، توسعه و نوسازي مدارس نبايد به عنوان ساختمان مورد بهره برداري قرار بگيرند و اين در حالي است كه اكثر مدارس شهر تهران در برابر زلزله ايمن نيستند و نمي توانند مقاومت كنند.
وي با تاكيد بر اينكه شهر تهران بالاترين تراكم دانش آموزي كشور را دارد ، ادامه مي دهد : ميانگين تراكم دانش آموزي شهر تهران 3/54 نفر در كلاس درس است در حاليكه ميانگين تراكم دانش آموزي كشور2 / 40 نفر در كلاس درس است.
حل مشكل فضاهاي آموزشي شهرستان هاي استان تهران نيازمند 500 ميليارد تومان اعتبار است
رييس سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران نيز با اشاره به اينكه نيكوكاران مدرسه ساز در سال گذشته هزار و 393 كلاس درس ساخته اند ، مي گويد : هر چند كه ساخت كلاس هاي درس توسط نيكوكاران مدرسه ساز نسبت به سال هاي گذشته چندين برابر شده است اما هنوز براي رفع مشكل فضاهاي آموزشي نامناسب شهرستانهاي استان تهران نياز مند بيش از 500 ميليارد تومان اعتبار است.
امير علي محبي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با تاكيد بر اينكه سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران متراكم ترين كلاس هاي درس كشور را دارد ، مي افزايد : درحالي كه تراكم دانش آموزان دركل كشور بطور متوسطه 40 نفر است اين رقم در شهرستانهاي استان تهران به 69/52 نفررسيده كه خواه ناخواه عواقب سوء آموزشي را به دنبال خواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه براي رسيدن تراكم دانش آموزي شهرستان هاي استان تهران به تراكم دانش آموزي كشور نياز به 8 هزار و 300 كلاس درس است ، مي گويد : بيش از 40 درصد از مدارس شهرستان هاي استان تهران را نيكوكاران مدرسه ساز ساخته اند .
رييس سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران همچنين از وجود 286 كلاس درس استيجاري و هزار و 500 كلاس درس با قدمتي بيش از 40 سال خبر مي دهد.
به رغم اينكه مسوولين وزارت آموزش و پرورش از رشد 85 درصدي ساخت كلاس هاي درس طي دو سال آينده خبر مي دهند همچنان بين تراكم دانش آموزي كشور كه 2/40 نفر در كلاس درس است و تراكم دانش آموزي استاندارد كه 30 نفر در كلاس درس است حدود ده نفر فاصله است.
نظر شما