به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با برگزاری نشست کارشناسان ارشد شورای وزیران کنوانسیون کویت مهمترین برنامه ها برای دو سال آینده شورای وزیران کنوانسیون کویت اعلام شد. این برنامه ها پس از بررسی و تصویب نهایی وزرای محیط زیست کشورهای عضو راپمی، اجرا می شوند.
محمد باقر نبوی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست که قرار است امروز (یکشنبه) برای حضور در این نشست راهیِ عربستان سعودی شود، گفت: بررسی وضعیت زیستگاههای ساحلی- دریایی و همچنین پایش وضعیت آلودگیهای محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان از مهمترین برنامه های پیشنهادی برای بررسی در این نشست هستند.
به گفته وی بررسی آلودگیهای ارگانومتالیک، بررسی آلودگیهای نفتی خلیج فارس و دریای عمان از سالهای گذشته تا کنون و همچنین آلودگیهای آلی پایدار در خلیج فارس نیز سایر محورهای این برنامه هستند.
همچنین در صورت تصویب نهایی در این اجلاس قرار است دوره های آموزشی با عنوان "وضعیت آلودگی های منطقه بعد از جنگ خلیج فارس" و همچنین "اندازه گیری آلودگیهای دیوکسین و فوران در محیط زیست دریایی" برگزار شوند.
تهیه و چاپ چهارمین نسخه به روز شده کتاب راهنمایی بررسی و نمونه برداری اقیانوس نگاری و روشهای آنالیز و اندازه گیری آلودگیهای دریا نیز در این برنامه دو ساله آورده شده است.
سازمان منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) در سال 1358پس از کنوانسیون کویت ضمانت اجرایی پیدا کرد. حوزه فعالیت و نظارت راپمی خلیج فارس و بخشی از دریای عمان است.
این سازمان از زمان تشکیل، ضمن ارائه کمکهای فنی به کشورهای عضو شامل جمهوری اسلامی ایران، امارات متحده عربی، بحرین، عراق، کویت، عمان، قطر و عربستان سعودی به اجرای کنوانسیون و پروتکل مربوطه و نیز پروژه های ارزیابی و مدیریتی زیست محیطی پرداخته است.
حفظ تنوع زیستی، تعیین اولویتهای توسعه پایدار در منطقه، جلوگیری از آلودگی دریا، کنترل آلودگیهای ناشی از تردد کشتیها، مهار و مدیریت نشتهای نفتی و مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی بخشی از فعالیتهای راپمی برای حفاظت ا محیط زیست دریایی منطقه است.
بررسی وضعیت زیستگاههای ساحلی- دریایی به عنوان یکی از مهمترین برنامه های دو ساله شورای وزیران کنوانسیون کویت (راپمی) در دستور کار قرار گرفت.
کد خبر 1227765
نظر شما