حمید علیخانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای ارتقای کیفیت نان باید گندم با کیفیت و مطلوب تر از استانهای تامین کننده خریداری شده و به کارخانجات آرد حمل شود تا در نهایت بتوان آرد با کیفیتی را در اختیار نانوایان قرار داد.
معاون وزیر بازرگانی افزود: متاسفانه روند پرداخت یارانه در سالهای گذشته از سوی دولت به نان سبب شده بود که رقم پرداختی در این قالب از 800 میلیارد تومان به 4 هزار میلیارد تومان برسد که این روند، قابل استمرار نبود؛ چراکه پرداخت این یارانه به هدف نهایی اصابت نمی کرد و اگرچه دولت زحمت پرداخت یارانه را به دوش می کشید، اما به دلیل چرخه معیوب و کارهای ناکارآمدی که در عرصه تولید نان صورت می گرفت، یارانه به مشتری نهایی نمی رسید.
وی با بیان اینکه از پرداخت یارانه به شیوه گذشته نه نانوا و نه مردم راضی نبودند، تصریح کرد: این یارانه باعث شده بود که ضایعات نان افزایش یابد.
به گفته علیخانی، مطابق تحقیقاتی که در نانوایی های 4 استان صورت گرفت، ضایعات نان بین 9 تا 17.5 درصد برآورد شده است که اگر چرخه گندم و آرد را نیز به آن اضافه کنیم، این عدد تا 30 درصد نیز پیشروی می کند. در حالیکه اگر تنها یک تا دو درصد از این ضایعات کاسته شود، به طور قطع می توان کارهای مهمی انجام داد.
وی افزود: در افزایش کیفیت نان، سه نکته اساسی را می توان در نظر گرفت. به این معنا که افزایش مهارت های کارگری را در دستور کار قرار داد، به این معنا که افزایش مهارت بیش از 60 هزار نانوایی در کشور در دستور کار قرار گرفته که این امر می تواند کمک بزرگی به کاهش ضایعات نان داشته باشد.
معاون وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: بحث دیگر کیفیت آرد به شمار می رود که از اهمیت برخوردار است و به حلقه های قبل نانوایی برمی گردد. تکنولوژی، ماشین آلات و نحوه کارکرد در طبخ نان در کوتاه مدت کیفیت نان را افزایش می دهد؛ضمن اینکه در یک پروسه 6 ماهه نیز میتواند با همکاری کارخانجات آرد و خبازی ها، کیفیت را ارتقاء داد.
وی اظهار داشت: با توجه به تعیین قیمت یکسان آرد برای نانوایی ها، خبازی ها در یک مسابقه به رقابت می پردازند. البته در پروسه ای که قیمت آرد یکسان شده است، بسیاری از نانوایی ها کیفیت را نیز افزایش داده اند.
علیخانی گفت: البته مصرف کننده می تواند به عنوان فرد انتخابگر، حرف نهایی را بزند؛ چراکه مشتری حاکم بلامنازع است و می تواند در کیفیت نقش داشته باشد.
نظر شما