به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کاظم ندافی گفت: به دلیل کم بودن اعتبارات مدیریت پسماندهای بیمارستانی، وزارت بهداشت سالهاست از منابع داخلی خود در این راه هزینه می کند.
وی افزود: ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق کشور را ملزم به ارائه اعتبار لازم اجرای این قانون در لوایح سالیانه بودجه کشور کرد.
ندافی گفت: با پیگیریهای وزارت بهداشت از سال 85 ردیف اعتباری برای ساماندهی پسماندهای بیمارستانی تخصیص و پایدار شد و هر سال بودجه ای به ردیف فوق اختصاص می یابد ولی بودجه تخصیص داده شده در مقایسه با اعتبار مورد نیاز وزارت بهداشت جهت برنامه ساماندهی پسماندهای بیمارستانی بسیار اندک است و به همین دلیل با وجود اینکه وزارت بهداشت از منابع داخلی نیز به این امر اختصاص داده است، پیشرفت برنامه بسیار کند است. ضمن اینکه بودجه مذکور از طریق معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تعیین می شود و تعیین میزان بودجه تخصیص یافته به این ردیف در اختیار وزارت نیست.
وی افزود: سیستمهای غیر سوز (نظیر اتوکلاو) جهت بی خطرسازی پسماندهای عفونی تیز و برنده تولید شده در مراکز بهداشتی و درمانی مورد تایید مجامع بین المللی نظیر WHO و EPA بوده و در ایران نیز پس از انجام آزمونهای لازم توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور، توسط اداره کل تجهیزات پزشکی مجوز تولید یا واردات دستگاههای فوق صادر می شود.
ندافی ادامه داد: افزون بر این در بیمارستانها در صورت انجام دقیق تفکیک پسماندها، حدود 20 درصد از پسماندهای تولیدی را "پسماند ویژه" تشکیل می دهد و از این مقدار حدود 16 درصد آن پسماند عفونی و تیز و برنده است که دستگاههای غیر سوز کارایی لازم برای بی خطر و استریل کردن این پسماندها را دارند.
وی گفت: سیاست فعلی وزارت بهداشت در خصوص بی خطر سازی پسماندهای عفونی و تیز و برنده در مبداء تولید برای بیمارستان ها، در راستای اجرای "ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته" مصوبه 8 اردیبهشت سال 87 کمیسیون امور زیر بنایی صنعت و محیط زیست هیئت دولت است.
به گفته ندافی، سایر مراکز بهداشتی درمانی به غیر از بیمارستانها می توانند از سایتهای مرکزی برای بی خطر سازی پسماندهای پزشکی ویژه استفاده کنند که در جلسات برگزار شده با نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران مقرر شد هزینه های تمام شده سیستمهای مذکور برآورد و اعلام شود تا در بودجه سالانه مراکز بهداشتی درمانی پیش بینی و تخصیص آن پیگیری شود.
ندافی تاکید کرد: وزارت بهداشت مجدانه در حال پیگیری بی خطر سازی پسماندهای مراکز بهداشتی درمانی غیر از بیمارستانها نیز است.
نظر شما