به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، حمید یزدانی در جمع خبرنگاران در سمنان گفت: یکی از مشکلات مسجد جامع سمنان وجود موریانه در این مسجد است که برای رفع این مشکل در حال حاضر مطالعاتی در این زمینه در مسجد جامع انجام می شود.
به گفته وی، این مطالعات با همکاری دانشکده های کشاورزی دامغان، تهران و کرج در حال انجام است، که پس از اتمام مطالعات اقدام به نابودکردن موریانه ها می شود.
وی با اشاره به اینکه درهای شبستان های مسجد جامع سمنان مرمت، بازسازی و ساخته شد، گفت: تعداد پنج باب از درهای شبستان های مسجد جامع سمنان رنگ برداری، مرمت و بازسازی شد.
وی افزود: یکی از درهای شبستان و پنجره شبستان شرقی نیز که بر اثر هجوم موریانه از بین رفته بود تعویض شد.
یزدانی با اشاره به اینکه مسجد جامع یکی از قدیمی ترین و مهمترین بناهای تاریخی و آثار اسلامی شهر سمنان است، اظهار داشت: کار مرمت و بازسازی نرده های گوشوار دیواره غربی این مسجد نیز انجام شده است.
به گفته وی، مسجد جامع سمنان در قرون اولیه اسلامی ساخته شده است و غیر از مناره غزنوی - سلجوقی مسجد می توان آثاری از دوره های ایلخانی، تیموری و تعمیراتی نیز از دوره قاجاریه در مسجد جامع مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه این مسجد با شماره 162 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، گفت: یکی از مهم ترین عناصر تشکیل دهنده مسجد، شامل ایوان آجری و رفیع آن به ارتفاع حدود 20 متر و عرض دهنه حدود 10 متر است که با کتیبه ای به خط ثلث سفید بر متن لاجوردی مزین شده و مربوط به دوره تیموری است.
در گوشه شمال شرقی شبستان شرقی مسجد جامع، مناره مسجد واقع است که یکی از زیباترین مناره های تاریخی و تاریخ دار کشور و استان سمنان محسوب می شود، ارتفاع این مناره از سطح زمین حدود 31 متر است که در اطراف منار نیز کتیبه ای با طرح و نقش زیبا از آجر و با خط کوفی تزیین شده است.
بر طبق کتیبه کوفی، مناره بین سالهای 417 تا 466 توسط ابوحرب بختیار حاکم ایالت قومس در دوره غزنوی و ممدوح منوچهری دامغانی بنا شده است.
نظر شما