دکتر محمدمهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تأکید مقام معظم رهبری بر نمود دین، اخلاق، امید و آگاهی در برنامه های صدا و سیما که سال گذشته در حکم تمدید مدیریت مهندس ضرغامی بر آن اشاره داشتند، گفت: در همین چهار محور دو بستر خانواده و جامعه نیز مطرح است.
وی با بیان اینکه در محور دین 9 شاخص تعیین و مصادیق آن در حوزه سلامت مشخص شد، افزود: بعنوان مثال بیان شگفتیهای خلقت بدن انسان، ارتباط بیمار با خداوند، اعتماد پزشک به خدا، روند تأثیر خداوند در زندگی عالمان دینی از بعد سلامت جسمی، روانی و اجتماعی را می توان از مصادیق شاخص حضور خدا در همه عرصه های زندگی بیان کرد.
مدیر رادیو سلامت افزود: نماز یکی از شاخصهای محور دین است که طی برنامه ای در رادیو سلامت به بحث احکام نماز در حوزه سلامت می پردازیم؛ مثلا فردی که دچار شکستگی و یا بیماری خاصی است در هنگام وضو و یا نماز چه کاری باید انجام دهد. یا تأثیر نماز بر سلامت روان افراد، بلوغ سالم و نماز، تأثیر نماز بر عالمان دینی از بعد روانی و اجتماعی و... از دیگر بخشهای برنامه رادیو سلامت در محور دین است.
قاسمی بر نمود امید در برنامه های رادیو سلامت اشاره کرد و گفت: در بحث امید، افزایش رضایتمندی و امید به زندگی از طریق نشان دادن پیشرفتهای کشور در حوزه پزشکی و سلامت را دنبال می کنیم و یا به بررسی سند چشم انداز در حوزه سلامت در افق آینده کشور می پردازیم، به طور کلی بخشی از امیدآفرینی را در مثبت اندیشی زندگی فردی و اجتماعی افراد دنبال می کنیم.
وی میزان اقبال مخاطبان به رادیو سلامت را ناشی از نیاز دانست و در مورد نقش نمایش در برنامه های این شبکه رادیویی گفت: از آنجایی که مردم بسیار به حوزه سلامت نیاز دارند همین کلام کارشناس و یا حتی مجری تأثیرگذاری خاص خود را دارد اما هرقدر از شیوه های نمایشی و دیگر کارهای هنری استفاده کنیم مؤثرتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه تعریف سلامت باید در چهار محور جسم، روان، فرد و اجتماع دنبال شود، افزود: ما در مورد سلامت جسمی و معنوی از کارشناسان بهره می بریم. در ایام و یا ساعت خاصی بار سلامت معنوی شبکه را با اجرای برنامه هایی خاص مثل هنگام اذان افزایش می دهیم.
دکتر قاسمی به سیاستهای راهبردی آینده رادیو سلامت اشاره کرد و گفت: ما سه راهبرد را در این زمینه دنبال می کنیم که بیشترین فعالیت ما در زمینه راهبرد "جذب مخاطب" خواهد بود یعنی به دنبال تغییر محتوا و ساختار هستیم که خوشبختانه در این مسیر موفق بودیم به گونه ای که مسائل صرف پزشکی به زندگی و شیوه زندگی مردم حرکت کرده است.
وی شاخص گذاری سلامت را یکی از وظایف رادیو سلامت عنوان کرد و افزود: در همه مسائلی که در زندگی افراد وجود دارد چه در بعد روان و اعتقادات و چه بعد جسمانی ورود پیدا می کنیم.
وی امیدبخشی و آرامش بخشی به جامعه را دومین راهبرد رادیو سلامت اعلام کرد و گفت: معتقدیم دیگر رسانه ها به اندازه کافی نقد دارند و گاهی پیامهای خشن هم می دهند و ممکن است حس ناامیدی را به مردم القا کنند، پس حداقل جایی باید باشد که نگاه و وزن به سمت امیدبخشی برود. البته نقد در جای خود باید بیان شود، اما نگاهمان مثبت نگری است که آن را هم در برنامه ها دنبال می کنیم.
مدیر رادیو سلامت افزود: سومین راهبرد ما "مرجعیت" رادیو سلامت است. متأسفانه در رسانه ها دیده می شود که در مسائل مختلف ضد و نقیضهایی به ویژه در عرصه سلامت و پزشکی بیان می شود که مردم را دچار سردرگمی می کند. وقتی در بیان مباحث از منابع غنی و قوی استفاده نمی شود نتیجه همین مسئله خواهد بود. ما تلاش داریم در رادیو سلامت کارشناسان اول جامعه در همه عرصه ها حرف آخر را بزنند و از طرح مباحثی که شاید در حد مقاله باشد و ممکن است هر روز به آن خدشه ای وارد شود پرهیز کنیم.
وی تأکید کرد: تا زمانی که موضوع سلامت بود بلافاصله نگاهها به سمت پزشکی می رفت در حالیکه این نگاه باید عوض شود یعنی باید به مردم روش صحیح نشستن و راه رفتن را یاد بدهیم تا اینکه در مورد درمان کمردرد صحبت کنیم. این نگاه باید ازسیاستگذاری مملکت به لایه های پایین جامعه نمود پیدا کند. شیوه زندگی سالم یکی از مهمترین مباحثی است که اگر بر روی آن کار کنیم خیلی از مشکلات بهداشتی و پزشکی کشور حل خواهد شد.
وی با اظهار تأسف از عدم هماهنگی میان نهادها و سازمانها و وزارتخانه ها در راستای سلامت روانی و جسمی در کشور تأکید کرد: باید در میان مسئولان مملکت این مسئله جا بیفتد که موضوع سلامت تنها به وزارت بهداشت محدود نمی شود و همه آنها باید بحث سلامت را جزو یکی از اساسی ترین فاکتورهای کاری خود قرار دهند و یکی از شاخصهای آنها این باشد که آیا حرکت و مسیری که در این نهاد یا وزارتخانه یا کارخانه وجود دارد چقدر با موضع سلامت جسمی و روانی و معنوی مردم همخوانی دارد یا خیر؟
نظر شما