۲۵ دی ۱۳۸۹، ۱۶:۰۵

سمینار آسیبهای کودکان کار/

کودکان بدسرپرست متولی ندارند

کودکان بدسرپرست متولی ندارند

رئیس سمینار بررسی آسیبهای کودکان کار و خیابان و زنان سرپرست خانوار گفت: هیچ نهادی به صورت خاص به کودکان بد سرپرست نپرداخته و این کودکان متولی خاصی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، روز شنبه در نشستی  که با حضور فاطمه دانشور(رئیس سمینار)، ابوالقاسم پوررضا(دبیر سمینار) برگزار  شد ابتدا علیرضا غفاری،مسئول ارتباطات موسسه مهر آفرین در رابطه با معرفی این موسسه عنوان کرد: پنج سال است که موسسه خیریه مهر آفرین فعالیت خود را شروع کرده و تا کنون موفق شده است دو هزار کودک بد سرپرست و هزار خانواده بد سرپرست در سراسر ایران را پوشش بدهد.

علیرضا غفاری با اشاره به این که موسسه مهرآفرین قصد دارد، نمایندگیهایی در سرتاسر کشور راه اندازی کند، گفت:هم اکنون کودکانی در استانهای مشهد، خرم آباد، کرمان، سیرجان و بندرعباس علاوه بر تهران تحت حمایت این موسسه هستند.
 
در ادامه این نشست، فاطمه دانشور موسس و مدیرعامل موسسه خیریه مهر آفرین در رابطه با برگزاری سمینار گفت:موسسه مهر آفرین از سال 84 به صورت غیر رسمی آغاز به فعالیت کرد و از اردیبهشت سال 86 به ثبت رسمی رسید.

 فاطمه دانشور با اشاره به این که لزوم یک نهاد که به صورت تخصصی بر روی کودکان بد سرپرست فعالیت کند، وجود داشت، بیان کرد: ما بیشتر به کودکان خدمات می دهیم و حداقل نیاز آنان به تغذیه، بهداشت و آموزش را تامین می کنیم. ارائه همه این خدمات مستلزم حضور نیروی انسانی متخصص، مددکاران اجتماعی، مشاورین روان شناسی، پزشکان، متخصصین آموزشی و مشاورین حقوقی بود.

وی  ادامه داد: ما کارمان را با کودکان حومه شهر تهران شروع کردیم که به خاطر فقر فرهنگی که در خانواده های آنان وجود داشت این کودکان از حداقلها حتی داشتن شناسنامه محروم بودند و از آنان به خاطر منافع مالی بهره کشی می شد.

فاطمه دانشور با اشاره به این که در حمایت از این کودکان بین موسسات و نهاد های مختلف انسجام و هماهنگی وجود نداشت، اظهار داشت: بخشی از این حمایت به عهده بهزیستی، نیروی انتظامی و شهرداری بود و NGOهایی هم که نسبت به آمار این کودکان محدود بودند فعالیت داشتند.

موسس و مدیرعامل موسسه خیریه مهرآفرین هدف از برگزاری سمینار را جمع کردن NGOها و نهادهای مرتبط با این موضوع و فعالان علمی در این زمینه برای دستیابی به نقطه نظر مشترک و جلب توجه مسئولان و دولتمردان برای کمک رسانی در این رابطه دانست و گفت:هر سال به کودکان بازمانده از تحصیل اضافه می شود و این کودکان،همان کودکان کار و خیابان هستند که رفع این معضل کمک دولت و مردم را می طلبد.

در ادامه این نشست دکترابوالقاسم پوررضا ،دبیرعلمی سمینار عنوان کرد: ما تا کنون به معضلات کودکان در سطح کلان نپرداخته ایم. کودکان کار و خیابان و زنان سرپرست خانوار نشان از هم گسیختگی خانواده است که اولین نهاد جامعه را تشکیل می دهد.

دبیر این سمینار با اشاره به این معضلات در سطح کلان اجتماعی با نابرابری ،توسعه،کیفیت زندگی و فقر ارتباط دارد ،افزود:این معضلات پدیده ای جهان نماست و مختص به یک جامعه نیست به عنوان معضل اجتماعی یک شب شکل نمی گیرد و یک شب هم حل نمی شود.

وی اذعان داشت:معضلات اجتماعی همچون کودکان کار و خیابان و زنان سرپرست خانوار چهره شهر را دگرگون می کنند.آنان یک گروه حاشیه نشین سیار در شهر های بزرگ هستند و آسیب هایی که آن ها در سطح جامعه می بینند باعث می شود تا ما پتانسیل لازم را به خاطر عدم مراقبت از آن ها از دست دهیم.

ابوالقاسم پوررضا با عنوان این که معضل اجتماعی راه حل اجتماعی نیز می خواهد و فعالیت در این زمینه باید مستمر باشد ،عنوان کرد:این معضل اجتماعی متولی جدی ندارد و معلوم نیست که کدام سازمان باید با این ها برخورد کند.

دبیر سمینار رفع این معضل اجتماعی را مستلزم سازماندهی، مدیریت اجتماعی، صبر،برنامه ریزی،تعهد اقدام به اهداف برنامه دانست و هدف سمینار را این طور بیان داشت: هدف از برگزاری سمینار علاوه بر حساس سازی نهادها،مجریان و افراد نسبت به این موضوع ،آگاه سازی نسبت به این موضوع است که این گروهها دچار اختلال هم در سلامت جسمی هم روانی هستند که ممکن است در آینده خطراتی را برای زندگی فراهم کنند.

کد خبر 1232465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha