به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه" بین خودمون باشه" کاری از گروه جوان و فرهنگ رادیو جوان است که هر شب در گفتگویی صمیمانه با هنرمندان، سیاستمداران، ورزشکاران و ... به بررسی فعالیتها و زندگی شخصی این افراد میپردازد.
این برنامه هر شب ساعت 22:30 به تهیهکنندگی حسین سلطانی، سردبیری محمدعلی علائی و اجرای مازیار فکریارشاد از شبکه جوان پخش میشود.
- سومین کارگاه آموزشی اولین هم اندیشی جوان و رادیو با عنوان "انتظار جوان ایرانی از رادیو" با حضور دکترمحمدعلی حکیم آرا و دکتر محمد صادق کوشکی در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی حکیم آرا با بیان این مطلب که معنای واژگان و فهم هر فرهنگی نسبت به آن از فهم فرهنگهای دیگر متفاوت است گفت: همان طور که معنای واژگان از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است، این تفاوت معنای واژگان در بین جوانان نیز نسبت به دیگر اقشار جامعه که جوانی را پشت سر گذاشتهاند متفاوت است، ما تصور میکنیم جوان را میفهمیم و ارزشهایش را درک میکنیم، ولی اینگونه نیست.
وی تاکید کرد: انتظار و تقاضای جوان نسبت به گذشته تغییر کرده و متحول شده است. او در دنیای امروز به دنبال کسب هویت، رشد و به دنبال یافتن پندار و ارزشهای از خود و معرفی آن به جامعه است. جوان تلاش میکند دنیای اطراف خود را به طرق مختلف به چالش بکشد. بر اساس این تفاوتها که بین نسلهای مختلف وجود دارد ابتدا ما باید به این شناخت برسیم که انتظار و تقاضای جوان از این دنیا چیست و این انتظارات جوان را به رسمیت بشناسیم .
در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی محمد صادق کوشکی در سخنانی با طرح این موضوع که رادیو یک رسانه یک سویه است گفت: رسانه رادیو به عنوان یک رسانه سنتی و یک سویه تعریف شده است. ما باید بررسی کنیم که وضعیت ارتباطی مخاطب جوان با رادیو چگونه است و ببینیم با اتخاذ چه راه کارهایی می توانیم این رابطه را استحکام ببخشیم.
وی تصریح کرد: امروز رادیو علاوه بر رقبای برون مرزی و درون مرزی از جنس خود نشریات مکتوب و شبکههای ماهوارهای را نیز پیش روی خود دارد و رقیب جدیتری چون رسانههای نوین دو سویه ارتباطی و تعاملی را نیز در مقابل خود دارد، در دنیای امروز جوان از طریق این ابزار نوین ارتباطی همچون وبلاگ ها و پادکست خود، تبدیل به رسانه شده است. جوان ایرانی امروز علاقمند است خودش پیام بدهد تا اینکه فقط شنونده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این امر که هر رسانهای به دنبال این است که یک افق آرمانی برای مخاطبان خود ترسیم کند، گفت: افقهای آرمانی که یک رسانه برای مخاطبان خود ترسیم میکند، این است که ادعا دارد تاسیس شده تا حرکتی را در ذهن و رفتار مخاطب ایجاد کند تا مخاطب از یک نقطه به نقطه دیگر که رسانه فکر می کند بهتر است حرکت کند، بر این اساس هر رسانه ای تلاش می کند فضای ذهنی مخاطبش را بشناسد و بداند ادبیات و دغدغه هایش چیست و بر اساس آن بسته پیام خودش را بسازد و ارائه دهد.
دکتر کوشکی تاکید کرد: هر برنامهسازی باید در ذهنش یک افق مطلوب داشته باشد و بر اساس آن پیامش را ارائه دهد. اندیشه وقتی جابجا میشود که اختلاف سطح و اختلاف فاز وجود داشته باشد. وقتی برنامهساز افق مطلوب نداشته باشد او ناگزیر است فقط به درک واقعیتهای موجود اکتفا کند و مخاطب دیر یا زود متوجه نبود این افق مطلوب در برنامهساز میشود و به این آگاهی میرسد که دانش خودش با برنامهساز مساوی است و برنامهساز هیچ برتری نسبت به او ندارد و این پدیده موجب بی اعتمادی مخاطب نسبت به رسانه میشود.
نظر شما