به گزارش خبرگزاری مهر، محققان اروپایی در قالب دو پروژه CALACEI مخفف عبارت "خواص همگانی و ویژه یک کنش کاملا انسانی. ابزارهایی برای مطالعه یادگیری زبان در اول کودکی: مطالعه مغز و رفتار" و DISCOS (اختلالات و همبستگی خود تجسمی) و با بودجه 5/1 میلیون یورویی اتحادیه اروپا دریافتند که نوزادان می توانند نقطه نظر افراد دیگر را درک کرده و نسبت به آن واکنشهای خودکار نشان دهند.
محققان، توانایی یک فرد را در درک مفاهیم و عقاید دیگران "تئوری ذهن" نامیده اند. این توانایی نقش مهمی در تعاملات اجتماعی موثر دارد و می تواند یک شرط مرکزی در ساخت جامعه انسانی داشته باشد.
پیش از این تحقیق، بیشتر محققان معتقد بودند که کودکان زیر سه یا چهار سال دارای توانایی تئوری ذهن نیستند اما نتایج این تحقیقات جدید نشان می دهند که به احتمال بسیار بالایی کودکان بسیار کوچک نیز از این توانایی برخوردارند.
این دانشمندان این پدیده را با استفاده از یکسری تصویر متحرک در بزرگسالان و کودکان 7 ماهه آزمایش کردند. در این فیلمها یک توپ اول پشت یک دیوار کوچک می چرخید، بعد متوقف می شد و دوباره می چرخید و از میدان دید خارج می شد.
نتایج این تحقیقات نشان داد زمانی که باور شخصیت کارتونی نسبت به توپ با موقعیت واقعی خود توپ منطبق بود زمانهای واکنش هم در بزرگسالان و هم در نوزادان سریعتر می شد.
این زمان واکنش در موردی که در آن شخصیت کارتونی صحنه را ترک کرد و بلافاصله فیلم تمام شد افزایش یافت.
براساس گزارش کوردیس، این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی ساینس منتشر کردند در این خصوص توضیح دادند: "درک توسعه فعالیتهایی که می توانند در کودکان بسیار کوچک وجود داشته باشند می تواند برای تشخیص زودرس بیماریهایی چون اتویسم به کار رود."
به گفته این پژوهشگران، تعاملات اجتماعی انسانی به توانایی درک کردن باورهای دیگران بستگی دارد حتی زمانی که این باروها با باورهای خود افراد در تضاد باشد.
این محققان افزودند: "ما در این تحقیقات نشان دادیم که هم بزرگسالان و هم نوزادان 7 ماهه به طورخودکار باورهای دیگران را رمزگشایی می کنند."
نظر شما