۲۷ دی ۱۳۸۹، ۱۲:۴۷

از سوی دانشگاه کمبریج؛

پروژه نهادینه کردن اسلام در بریتانیا اجرا می‌شود

پروژه نهادینه کردن اسلام در بریتانیا اجرا می‌شود

در پروژه‌ای که از سوی دانشگاه کمبریج با همکاری دانشگاه وست‌مینیستر و اکستر بریتانیا آغاز شده دیدگاه شخصیتهای مسلمان بریتانیا درباره موضوعات مورد مناقشه و تأثیرگذار بر مسلمانان این کشور تألیف و منتشر می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام تودی، در  این ابتکار عمل که تحت عنوان " نهادینه کردن اسلام در بریتانیا" نامگذاری شده است 30 نفر از علمای مسلمان، شخصیتها و فعالان مسلمان موضوعات متنوعی را مورد بحث قرار می‌دهند.

این ابتکار عمل دربرگیرنده چهار موضوع یا محور اصلی است: افراد و جامعه، خانواده و آموزش، تساوی جنسی، هویت و جنسیت و حضور سیاسی اجتماعی.

قرار است نتایج این گروه طی یک گزارش کامل که انتظار می‌رود آنلاین باشد در دسترس عموم قرار گرفته و در ماه ژوئن به طور رایگان قابل دانلود باشد. همچنین به عنوان بخشی از این پروژه نمایشهای خیابانی در جوامع سراسر بریتانیا با محور یکسان بودن مسلمان و غیرمسلمان برگزار شوند.

این پروژه دومین فاز ابتکار ملی است که در اصل از سوی دولت پیشین بریتاینا به عنوان استراتژی پیشگیری راه‌اندازی شد تا با دیدگاههای افراط گرایی مقابله کند. این پروژه هم به دولت و هم به دانشگاهها وابسته است.

در مرحله قبلی متولیان این پروژه امیدوار بودند که مجموعه چشم اندازهای انتقادی را درباره معنای مسلمان بودن در بریتانیا امروز فراهم کنند تا ایده ها و افکاری را که درباره ابعاد مختلف شهروندی بریتانیا وجود دارند و با آموزه های دینی اسلام تطبیق دارند در جوامع اسلامی ترویج شوند. گزارش نهایی این پروژه با تأکید بر ارزشهای مشترک که جوامع مختلف را به یکدیگر گره می‌زند منتشر خواهد شد.

یاسر سلیمان رئیس این پروژه که مدیریت مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه کمبریج را برعهده دارد گفت: پروژه اصلی در سال 2009 با موفیت بسیاری انجام شد و مسلمانان بسیاری را با سوابق مختلف گرد هم جمع کرد. این افراد به‌خوبی توانستند در کنار یکدیکر کار کنند و بینش واقعی نسبت به مشکلات مهم داشتند.

وی افزود: زمانی که این گزارش تکمیل شود تلاش می‌کنیم نتایج را از سراسر کشور جمع کنیم. امیواریم که هرکدام از اعضای این پروژه بتوانند از طرف جوامع خود در سراسر کشور مسلمان و غیر مسلمان صحبت کند.

فاز نخستن این پروژه با عنوان " چشم اندازهای اکتشافی" سال گذشته از سوی کمیته منتخب وزارت جوامع و دولتهای محلی در مجلس عوام مورد تجلیل قرار گرفت.

چارچوب این پروژه جدید 2011 به پروژه پیشین شباهت دارد. دانشگاه کمبریج در این رابطه چهار هم‌اندیشی برگزار می‌کند و برای هرکدام یک کمیته ناظر از شخصیتهای آکادمی و فعال مسلمانان دعوت خواهد کرد.

در هرکدام از این هم‌اندیشی‌ها بین 10 تا 15 پرسش مطرح می‌شوند تا موضوعات مناقشه‌برانگیز و دشوار پاسخ داده شوند. در این میان پرسشهای طرح شده می‌توان به این پرسشها اشاره کرد، آیا تمام توجه سیاسی به مسئله آموزش مسلمانان کاملاً توجیه نشده است یا زمینه‌هایی هم برای جدی گرفتن برخی از این این انتقادها وجود دارد؟ مسلمانان بریتانیایی چگونه باید مسئولانه با مسائل اجتماعی جوامع خود رو به رو شوند؟ آیا این مسائل باید نادیده گرفته شوند؟

گزارش نهایی با دربرگیری تمام مجموعه نتایج و فهرست شرکت‌کنندگان از سوی مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه کمبریج در ماه ژوئن منتشر می‌شود و در پایگاه اینترنتی مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه کمبریج در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

کد خبر 1234039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha