به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هماندیشی سفرا و رایزنان فرهنگی 33 کشورمنطقه خاورمیانه و آسیای میانه با حضور معاون رئیس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که کامران ملکی اجرای آن را برعهده داشت، محمد خزاعی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کیش گفت: جشنواره بینالمللی فیلم کیش محل و مأمنی است برای این باهم بودن و باهم رفتن. حرکتی متعالی و باشکوه که میخواهد چشم انداز فردا را با پشتوانه غنی دیروز ترسیم کند.
وی افزود: سینما، به عنوان رسانهای نافذ و تاثیرگذار در دنیای مدرن از ظرفیتها و کارکردهای بسیاری برخوردار است که میتواند در نزدیکی فرهنگها و اعتلای هویتهای فردی و اجتماعی، ملی، منطقهای و جهانی نقش بی بدیلی ایفا نماید و در این راستا، با توجه به مشترکات فرهنگی، تاریخی، دینی، آئینی و آرمانی کشورهای منطقه، افق نگاه جشنواره بینالمللی فیلم کیش برآن قرار گرفته است تا شرایط و فضایی مناسب برای تقویت تعاملات و همکاریهای متقابل و گسترش مناسبات فرهنگی؛ و همدلی و همگرایی بیش از پیش نخبگان، فرهیختگان و آفرینشگران فرهنگی هنری و سینمایی فراهم شود.
مهندس حمید بقایی معاون رئیس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به موضوع نوروز و برنامههای پیش بینی شده برای آن گفت: نوروز باستانی با قدمتی بیش از 3000 سال جشن و آئین فراگیر سرزمینهای حوزه فرهنگ ایرانی است که به لحاظ تاریخی از کهنترین مشترکات مردمان ساکن این سرزمین است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به جایگاه تاریخی فرهنگ نوروز گفت: این فرهنگ نوروزی از گذشتههای بسیار دور، از نسلی به نسل دیگر و در میان فراز و فرودهای تاریخی حیات خود را حفظ کرده و امروز در شمار زندهترین، پویاترین و ماندگارترین فرهنگهای جهان به شمار میرود. به راستی که بزرگداشت نوروز، بزرگداشت این حقیقت نمایان تاریخی و فرهنگی است و هویت مشترک و ریشهدار ملل و اقوام این پهنه جغرافیایی را به نمایش میگذارد.
بقایی گفت: این واقعه و سنت مهم تاریخی از چشمدلسوزان و فرهنگدوستان جهان دور نمانده است، با ثبت جهانی آن در فهرست آثار ناملموس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) لزوم ارج گذاری هر چه بیشتر این جشن باستانی را گوشزد نمودند، نوروز چهارم اسفندماه 1388 در تقویم سازمان ملل متحد ثبت میشود تا جهانیان بار دیگر با این نام و اجرای مراسم خاص آن آشنایی پیدا کنند.
دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تشکر از حضار به خاطر اهتمام فرهنگی و هنری گفت: برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کیش یک اتفاق مبارک در منطقه است که قرار است برای اولینبار در منطقه برگزار شود و از سفیران و رایزنان فرهنگی 33 کشور منطقه دعوت میکنیم و انتظار داریم با تشویق از سینماگران و هنرمندانشان باعث رونق، شکوه و تاثیرگذاری این اتفاق شوند.
وی ادامه داد: معتقدیم که پیوندهای تاریخی و فرهنگی فراوانی بین کشورهای ما وجود دارد. سفرا و رایزنان کشورها رسالت و وظیفه اشان فقط توسعه روابط سیاسی و اقتصادی نیست و شایسته است به مسائل فرهنگی توجه خاصی نشان دهند. این نگاه از گذشته وجود داشته است.
به گفته وی امروزه در عصر جهانی شدن و در دوره و زمانهای که ما با محصولات فرهنگی غرب مواجه هستیم باید بدانیم که در شرق و مشرق زمین فرهنگ غنی و اصیل وجود دارد که میتواند نیازهای ما را تامین کند. میتوانیم با شناخت غنای فرهنگ و هنر این مرز و بوم و هویتها و سرمایههای ملی و بومی کشورهای منطقه خود را از وابستگی به کالاهای فرهنگی غرب بی نیاز سازیم.
وی اضافه کرد: رویکرد دولت دهم رویکرد فرهنگی است .اعلام آمادگی میکنم برای دعوت از اهالی فرهنگ و هنر شما و همچینن باید بگویم این آمادگی را داریم تا هنرمندان ما در برنامههای فرهنگی کشور شما حضور یابند. باید نسبت به توسعه و تقویت عوامل پیوند بیشتر، غنیتر و قویتر کشورهای منطقه بکوشیم. جشنواره بینالمللی فیلم کیش گام مهمی در این راستاست.
دراین نشست سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف از جمله رایزن فرهنگی افغانستان، الجزایر، سفیر ارمنستان، سفیرآذربایجان، کنسول پادشاهی بحرین، چین ، وابسته سیاسی مصر، سفیرهند، کنسول جمهوری عراق، اردن، کاردارقزاقستان، سفیرکویت، رایزن فرهنگی گرجستان، کاردار و مسئول فرهنگی لبنان، سفیر جمهوری لیبی، مغولستان، مراکش، سفیرعمان، رایزن فرهنگی فلسطین، کاردار موقت پاکستان، دبیراول قطر، سفیر پادشاهی عربستان سعودی، رایزن فرهنگی جمهوری سودان، سفیر جمهوری عربی سوریه، تاجیکستان، تونس، سفیر، رایزن فرهنگی و کاردارترکیه، سفیرترکمنستان، دبیرسوم سفارت امارات متحده عربی، سفیرازبکستان، سفیر یمن ، کنسول بلاروس، سفیر قرقیزستان حضور داشتند.
نظر شما