۱۵ بهمن ۱۳۸۹، ۱۶:۵۱

غضنفری خواستار شد ؛

مشارکت موسسه مطالعات بازرگانی در تدوین نهایی طرح آمایش تجاری

وزیر بازرگانی توسعه بازرگانی نوین را بر پایه آمایش تجاری دانست و از موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی خواست تا در تدوین نهایی طرح مشارکت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری در مراسم معارفه مهدی فتح اله به عنوان رئیس جدید موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با بیان اینکه طرح آمایش تجاری مسیر کامل یک تجارت خارجی و داخلی شامل به تحرک در آوردن تولید، ساماندهی توزیع، مدیریت صادرات و واردات را در نظر می‌گیرد، عنوان کرد: فعالیت تجاری تنها به معنای خرید و فروش کالا نبوده بلکه به مفهوم استفاده از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های تجاری با هدف تولید ارزش افزوده است.

وزیر بازرگانی تاکید کرد: آمایش تجاری قادر است ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی کشور را از بالقوه به بالفعل تبدیل کند.
 
وی با طرح این پرسش که چه زیرساخت‌هایی باید ایجاد، تقویت، تکمیل و یکپارچه شود تا تولیدکننده داخلی از مزایای حداکثری تولید و تجارت محصولات خود با دیگر کشور‌ها برخوردار شده، افزود: به طور قطع در کنار تدوین، اصلاح و پالایش قوانین و مقررات تجاری کشورمان و تسریع در عملیات پشتیبانی تجاری، نیازمند طرح‌های نو در حوزه‌های مختلف بخش تجاری کشور هستیم.
 
به اعتقاد غضنفری، با ارائه طرح‌های مبتکرانه می‌توان ضمن استفاده از سابقه و ظرفیت تجاری کشورمان در منطقه و موقعیت راهبردی جغرافیایی ایران، کارایی و اثربخشی تجارت خارجی کشور را ارتقا بخشیده و ظرفیت‌های کسب و ‌کار، اشتغال و سرمایه‌گذاری کشور را عملیاتی کرد.
 
وی با طرح این جمله که پژوهشگران جوان در کنار متخصصان با تجربه حوزه بازرگانی نیازمند حرکتی نو به سمت رسیدن به دستاوردهای بزرگ در این حوزه هستند، تصریح کرد: در زمان حاضر آمایش تجاری کشور به یک نیاز مهم تبدیل شده است و برای اینکه انبوه منافع تجاری به داخل بازگردد، باید در مورد این موضوع راهبردی که سال‌ها مورد غفلت بوده مورد توجه جدیدی صورت گیرد.
 
به باور وزیر بازرگانی، طرح آمایش تجاری، ظرفیت‌های کشور را جهت قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه سنجیده، نیازمندی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بخش تجاری استان‌ها و ملی را مورد ارزیابی قرار داده و حجم سرمایه‌گذاری لازم جهت رسیدن به وضعیت مطلوب را برآورد می‌کند.
 
وی توضیح داد: بدون شک برای استقلال کامل در تجارت خارجی و بهره‌گیری از همه ارزش افزوده بخش تولید و تجارت کشور این گمشده تاریخی باید مورد باز‌شناسی و مداقه اصولی قرار گیرد. شاید پژوهش در این زمینه بتواند بیش از پیش کاستی‌های این حوزه را در کنار اقدامات صورت‌گرفته نشان دهد.
کد خبر 1245535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha