۱۶ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۲۳

ضرورت قانونمندی حمایت از مراکزقرآنی/ صدور مجوزقرآنی ساماندهی شود

ضرورت قانونمندی حمایت از مراکزقرآنی/ صدور مجوزقرآنی ساماندهی شود

رئیس سازمان دارالقرآن کریم با تأکید بر اینکه شناسایی راهکارهای رفع موازیکاری در عرصه قرآن ضرورتی انکارناپذیر است، ضرورت قانومندشدن حمایت از مؤسسات و مراکز قرآنی و همچنین ساماندهی صدور مجوز به این مراکز را یادآور شد.

مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن کریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با موزایکاری مؤسسات قرآنی و راهکارهای رفع آن گفت: یکی از کارگروه های زیرمجموعه کمیسیون تبلیغ و ترویج در منشور توسعه فرهنگ قرآنی که از آن باعنوان کارگروه مؤسسات قرآنی یاد می شود وظیفه دارد در رابطه با وضعیت مؤسسات کار کارشناسی صورت دهد.

وی افزود: این کارگروه باید فعال تر و جدی تر شده و اعضای این کارگروه با مطالعه وضع موجود و شناسایی ایراداتی که وجود دارد بتوانند راهکارهایی ارائه کنند. مطالعه وضع موجود و راهکارهای رفع اشکالات می تواند گام اول رفع موازی کاریهای مؤسسات قرآنی قلمداد شود.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به بحث صدور مجوز برای مؤسسات قرآن در این حوزه گفت: باید مسئله ساماندهی صدور مجوز برای این مؤسسات مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا مشخص شود صدور مجوز برای فعالیت این مؤسسات باید به چه نحوی باشد که نه موجب سردگمی مردم شده و نه خللی در هماهنگی میان دستگاههای متولی ایجاد شود.

قره شیخلو اظهار داشت: بحث قانونمند شدن حمایت از مؤسسات نیز باید مدنظر باشد. همه مؤسسات نسبت به تواناییهای خود از این حمایتها استفاده کنند. یکی از معضلات کنونی این است که دستگاهی باداشتن بودجه بیشتر از مؤسسات قرآن خود بیشتر حمایت می کند و دستگاه دیگری که بودجه ضعیفتری دارد از این مؤسسات کمتر حمایت می کنند.

بحث بیمه و مالیات مؤسسات از دیگر مواردی بود که مورد تأکید رئیس سازمان دارالقرآن کریم قرار گرفت. وی در اظهارات خود اشاره کرد که بحث بیمه مؤسسات چندان قانونمند و شفاف نیست و همچنین برخی مؤسسات با استفاده از یک سری قوانین معاف از مالیات و برخی همچنان ملزم به پرداخت مالیات هستند. این موارد باید در کارگروه مؤسسات قرآنی منشور توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه و بحث قرار گیرد تا شیوه اصلاح هماهنگ این مشکلات مشخص شود.

وی پاسخ به این پرسش که پراکنده کاریهای موجود در حوزه قرآن چه تأثیری در عملکرد کلی دارد گفت: در ابتدا باید پراکنده کاری تعریف شود، اگر پراکنده کاری را بعنوان حضور دستگاه ها مختلف در حوزه قرآنی تعریف کنیم می توان استدلال کرد که این امر نتیجه مثبتی هم دربرخواهد داشت. چراکه هرقدر دستگاه ها با پشتوانه های مختلف خود در این عرصه یاری رسان باشند برای پیشبرد کار قرآنی در کشور مؤثر است.

قره شیخلو یادآور شد: مسئله هماهنگی میان دستگاه های متولی یکی از اولویتها محسوب می شود، چرا که ممکن است در غیر این صورت چند دستگاه در یک بخش سرمایه گذاری کرده و برخی بخشها بدون متولی باقی بماند. اگر ظرفیتها، توانمندی ها و شرح وظایف این دستگاه ها و الگوهای کاری آنها تعریف شود تعدد حضور دستگاه ها در حوزه قرآن را می توان به صورت یک فرصت تلقی کرد. در صورت عدم وجود این هماهنگی تعدد حضور دستگاه های مختلف در حوزه قرآن به نوعی تهدید تبدیل می شود.

کد خبر 1245687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha