به گزارش خبرنگار مهر در ماهشهر، طرح اسید فسفریک با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن محلول اسید فسفریک یکی از این طرح هایی است که قرار است توسط رئیس جمهور افتتاح شود. این طرح که اجرای آن از سال ۱۳۸۲ آغاز شد، ظرفیت تولید ۱۲۵ هزار تن در سال معادل حدود ۲۵۰ هزار تن محلول اسید فسفریک با غلظت ۵۰ درصد را دارد. ارزش تولیدات سالانه محصولات این واحد 98 میلیون دلار برآورد شده است.
خوراک این واحد را ۴۲۵ هزار تن خاک فسفات وارداتى و ۲۴۰ هزار تن اسید فسفریک از پتروشیمى رازى در سال تشکیل مى دهد. این واحد تحت لیسانس و مهندسى پایه شرکت های بلژیکی و از سوى شرکت ایرانى آریا فسفریک جنوب با 100 درصد مالکیت بخش خصوصى به اجرا درآمده است. این طرح با سرمایه ۱۶ میلیون و هشتصد هزار دلار و ۱۴۵ میلیارد ریال انجام گرفته است.
واحد پلی اتیلن سبک مجتمع امیرکبیر نیز که از آغاز بهره برداری (اول دی امسال) تا کنون، 24 هزار تن پلی اتیلن سبک تولید کرده و پنج هزار تن آن به چین و خاورمیانه صادر شده است؛ امروز به صورت رسمی به بهره برداری می رسد. این واحد با ظرفیت 300 هزار تن در سال و سرمایه گذاری افزون بر 310 میلیون دلار و 228 میلیارد ریال ساخته شده است.
تولید انواع فیلم، ظروف مختلف، قطعات پلاستیکی، روکش کابل های مخابراتی و قطعات طبی از کاربردهای پلی اتیلن سبک این مجتمع است. ظرفیت این واحد 40 تن در ساعت است که هم اکنون به طور کامل و با ظرفیت 100 درصد در مدار تولید قرار دارد و ارزش تولیدات سالانه آن نیز 420 میلیون دلار است.
سه پروژه پژوهشی پایلوت متانول به پروپیلن، دموپلنت متانول به پروپیلن و ایلوت وینیل استات منومر نیز جزو طرح هایی است که امروز توسط احمدی نژاد به صورت رسمی به بهره برداری می رسد.
شرکت پژوهش و فن آورى پتروشیمى با همکارى شرکت لورگى آلمان، پروژه پایلوت متانول به پروپیلن (MTP ) را با هدف آزمایش کاتالیست هاى تولیدى در پایلوت و انتقال دانش فنى واحد صنعتى و لیسانس با هزینه اى معادل ۲۳۸ میلیارد ریال اجرا کرد. این واحد ظرفیت ۴۰ کیلوگرم در ساعت پروپیلن را دارد و خوراک آن که ۱۵۰ کیلوگرم در ساعت متانول است از سوى پتروشیمى فن آوران تامین مى شود. پروژه پایلوت متانول به پروپیلن از سال ۸۲ آغاز شد و با راه اندازى آن، زمینه اشتغال ۲۱ نفر فراهم مىشود.
شرکت پژوهش و فن آورى پتروشیمى در طرح دیگرى اقدام به راه اندازى پروژه دموپلنت متانول به پروپیلن (MTP ) با هدف انتقال دانش فنى واحد صنعتى، آزمایش کاتالیست هاى تولیدى در پایلوت و انجام فرایندهاى تبدیلات گازى در تولید محصولات پروپیلن (گرید پلیمر)، بنزین و LPG کرد. این طرح که از سال ۱۳۸۴ آغاز شد پس از پنج سال تلاش با اعتبار 11.7 میلیون دلار و ۱۴۲ میلیارد ریال آماده بهره بردارى است.
در عین حال شرکت پژوهش و فن آورى پتروشیمى با هدف انتقال دانش فنى، مهندسى خرید و ساخت پایلوت و تهیه PDP و بسته مهندسى پایه واحد صنعتى، انجام آزمایش ها و آزمایش کاتالیست هاى تولیدى نسبت به خرید پایلوت وینیل استات منومر (VAM ) به صورت ماژولار اقدام کرد. این پایلوت با هزینه ۱۵ میلیون دلار و پنج میلیارد ریال ظرفیت اشتغال ۱۲ نفر را در زمان بهره بردارى دارد. خوراک این واحد اسیداستیک، اتیلن و اکسیژن است.
همچنین شرکت پتروشیمى فجر با هدف تامین برق و بخار مورد نیاز واحدهاى فرایندى مستقر در منطقه ویژه اقتصادى پتروشیمى طرح نیروگاه فجر ۲ را از سال ۸۶ آغاز کرد و امروز به بهره برداری می رسد.
مالکیت این طرح به صورت ۷۰ درصد شرکت ملى صنایع پتروشیمى و ۳۰ درصد شرکت کارگزارى سهام عدالت است. این طرح با چهار توربین گازى به ظرفیت مجموع مگاوات ۶۴۸ (در شرایط Iso ) و بخش تولید بخار (HD ) با ظرفیت مجموع ۷۴۰ تن بر ساعت شامل دو واحد بویلر بازیاب و یک واحد بویلر کمکى به اجرا درآمده است.
نظر شما