۲۳ اسفند ۱۳۸۹، ۱۲:۱۱

هیچ مورد سرطان در جانبازان شیمایی کشور تایید نشده است

هیچ مورد سرطان در جانبازان شیمایی کشور تایید نشده است

سنندج - خبرگزاری مهر: مدیر عامل انجمن ایرانی با حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی کشور گفت: با وجود بررسی های انجام شده از 7 هزار و 500 جانباز شیمیایی تاکنون علائم هیچگونه سرطانی در آنان مشاهده نشده است.

محمود سروش در گفتگو با خبرنگار مهر در سنندج افزود: با توجه به بروز سرطان در جانبازان شیمیایی ژاپن طرح بررسی وجود سرطان در جانبازان کشور انجام شد که با بررسی های انجام شده تاکنون هیچ موردی این بروز این نوع بیماری در جانبازان کشور گزارش نشده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هزینه انسانی جنگ سالانه 410 میلیون نفر بوده است که 97 میلیون نفر آنها مربوط به کشورهای درحال توسعه است، اظهار داشت: با توجه به این آمار نیاز به بسیج جهانی برای جهت دادن صلح و آرامش در جهان بیشتر احساس می شود.

مدیر عامل انجمن ایرانی حمایت از قربانیان سلاح های شیمایی با اشاره به اینکه جنگ ایران و عراق 183 هزار شهید و 600 هزار جانباز در کشور ایران بدنبال داشت، خاطر نشان کرد: میزان تلفات جانی برای کشور عراق نیز 500 هزار نفر بوده است.

سروش بیان کرد: هواپیماهای عراقی به دفعات مناطق متعددی از کشور ما و مرزهای خود را بمباران شیمیایی کردند و طبق اعلام سازمان ملل متحد در طول جنگ تحمیلی در 252 مورد از سلاح‌های شیمیایی توسط کشور عراق استفاده شد که مهمترین موارد از این حملات در فروردین 63، اردیبهشت 64 و فروردین 65 صورت گرفت.

وی با بیان اینکه مهمترین تجلی انسانی کردن مخاطرات در به نظم کشیدن برخی تسلیحات کشتار جمعی است، بیان داشت: در کنفرانس اول و دوم لاهه درباره‌ ممنوعیت پرتاب ‌شونده‌های انفجاری و گازهای خفه‌ کننده، معاهده‌ای در 1922 در ارتباط با زیردریایی و محکومیت گازهای خفه‌ کننده سمی توسط افکار عمومی صادر شد تا به مرور زمان آثار شوم کاربرد سلاح‌های شیمایی در جنگ جهانی اول به فراموشی سپرده شد.

وی افزود: در سال‌های بعد کنوانسیون ممنوعیت تولید، ساخت و انباشت سلاح‌ های شیمیایی تصویب شد که در حال حاضر لازم ‌الاجرا شده و ایران هم از جمله تصویب ‌کنندگان آن است، وضع قوانین ملی در مورد ممنوعیت تولید و استفاده و جرم ‌انگاری نشان از اعتقاد بین ‌المللی به عنوان ممنوع بودن استفاده از سلاح‌های شیمیایی است.

سروش در پایان با بیان اینکه علیرغم وجود اسناد بین ‌المللی قابل توجه بازهم شاهد استفاده از اینگونه تسلیحات جنگی و نظامی هستیم، بیان داشت: اگرچه برخی مانند صدام و علی شیمیایی تاوان جنایات سردشت و حلبچه را پرداختند ولی این جنایات به راحتی از حافظه‌ی تاریخی کشورها پاک نمی‌ شود پس انتقال آن به نسل ‌های آینده و استیفای حقوق قربانیان امری طبیعی و ضروری به نظر می ‌رسد.

کد خبر 1273758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha