به گزارش خبرگزاري مهر ، اين روزنامه آلماني تاگس اشپيگل با طرح اين پرسش كه اروپا بدون حضور آمريكا چگونه خواهد بود و اروپا و آمريكا تا چه اندازه به يكديگر نياز دارند نوشت : "جرج بوش " رئيس جمهوري آمريكا بار ديگر با كسب پيروزي در انتخابات رياست جمهوري اين كشور بر اين مسند تكيه زد . اين در حالي بود كه جامعه بين الملل در خصوص انتخاب مجدد وي بعنوان رئيس جمهوري آمريكا واكنشهاي متفاوتي از خود نشان داد .
به نوشته اين روزنامه آلماني دو روز پس از اعلام نتايج قطعي انتخابات رياست جمهوري آمريكا و پيروزي بوش سران و مقامات اتحاديه اروپايي در بروكسل گرد هم آمدند و درباره مباحث مهم منطقه اي و بين المللي از جمله وضعيت عراق ، تاثير بيماري "عرفات " بر بحران خاورميانه ، فعاليتهاي هسته اي ايران و انتخابات آمريكا به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
تاگس اشپيگل در ادامه نوشت : سران 25 كشور عضو اتحاديه اروپايي بر لزوم تقويت چهره اروپا در جهان تاكيد و پافشاري كردند .
" ژاك شيراك " رئيس جمهوري فرانسه در سخناني در ميان اعضاي اتحاديه اروپايي خاطر نشان ساخت : اروپا بيش از هر زمان ديگري به اتحاد و همبستگي نياز دارد و اين امر مستلزم بكارگيري راهكارهاي مناسب از سوي كشورهاي اروپايي است .
اين روزنامه آلماني در بخش ديگري از اين مقاله با اشاره به وضع عراق نوشت : حمله نظامي به عراق از جمله مواردي است كه سبب بروز برخي اختلافات ميان اروپا و آمريكا شد . شمار زيادي از كشورهاي اروپايي عليرغم مخالفتهاي مكرر خود در خصوص بروز جنگ عراق آمادگي خود را براي مشاركت در بازسازي و ارائه هرگونه كمك به اين كشور اعلام كردند .
كشورهاي اروپايي بر اين عقيده هستند كه آمريكا سياست يكجانبه گرايانه اي را اتخاذ كرده است كه با تداوم اين امر نمي تواند در زمان طولاني مدت به پيشرفت چنداني نائل شود .
تاگس اشپيگل با اشاره به سنخنان " فرانكو فراتيني " وزير امورخارجه ايتاليا مبني بر لزوم تغيير سياستهاي اروپا در قبال آمريكا نوشت : اكنون مقامات اتحاديه اروپايي به اين نتيجه رسيده اند كه با تغيير سياستهاي اتخاذي خود در برابر آمريكا مي توانند به اهداف آتي براي دستيابي به برخي منافع موفق ظاهر شوند .
اين روزنامه آلماني در ادامه نوشت : نه تنها آمريكا در برخي شرايط به حمايت و كمك اروپا نيازمند است بلكه كشورهاي اروپايي نيز نمي توانند خود را بي نياز از كمكهاي آمريكا بدانند و تلاش براي بي نياز نشان دادن طرفين به كمكهاي يكديگر امري است كه سبب بروز برخي تنشها و اختلافات ميان آمريكا و اروپا مي شود .
تاگس اشپيگل در پايان نوشت : از جمله مواردي كه نياز آمريكا و اروپا را بيش از پيش پر رنگ مي كند مسائل اقتصادي است . اروپا در وضعيت كنوني از اقتصادي مناسبي برخوردار نبوده و در پي دستيابي به ثبات اقتصادي است .
نظر شما