به گزارش خبرنگار مهر در ورامین، تنوع این آثار تاریخی و بناهای جدید، به حدی است که هر نوع علاقه مندی را بی نصیب نمی گذارد.
سردر باغ ملی
دروازه ای با شکوه که به سردر باغ ملی معروف است، در سال 1340 هجری قمری در مدخل میدان مشق سابق، محل نظامی قشون عهد قاجار، ساخته شد.
این بنا دارای معماری منحصر به فرد و تلفیقی از معماری دوران های مختلف تاریخی ایران و سبک های اروپایی است.
نمای سردر باغ ملی دارای سه دروازه، هشت ستون آجری گرد، قاب های کاشی کاری شده، پنجره های هلالی، سقف شیروانی و ترکیب شایسته ای از آجر، کاشی، سنگ، چوب و فلز است.
اگر برای بازدید از باغ ملی به خیابان امام خمینی (ره) رفتید موزه های سکه، پست و موزه ملی ملک را هم در مسیر خواهید دید.
کلیسای سرکیس مقدس
از تقاطع بلوار کشاورز و خیابان کارگر شمالی (ضلع جنوبی پارک لاله) که به سمت شرق بروید، پس از عبور از میدان ولی عصر (عج) کلیسایی را در ابتدای پل کریمخان مشاهده می کنید که همان کلیسای سرکیس مقدس است.
این کلیسا با معماری زیبا و دلنواز، جذابیت های خاص خودش را دارد و می تواند علاقه مندان را با سبک معماری مسیحیان، آشنا کند.
سردر دبیرستان فیروز بهرام
این مدرسه که در خیابان میرزا کوچک خان قرار گرفته است، از سمت شمال به معبد زرتشتیان، از شرق به دبیرستان دخترانه ارمنه، از جنوب به مراکز تجاری و از غرب به منازل مسکونی منتهی می شود.
قدمت این بنای متعلق به زرتشتیان، به سال 1311 خورشیدی باز می گردد و معماری برگرفته از شیوه قاجار است.
کلیساها و ابنیه متعددی متعلق به اقلیت های دینی در تهران وجود دارد که در این مجال به ذکر همین چند بنا اکتفا می کنیم.
برج میلاد
برج میلاد با ارتفاع 435 متر در حال حاضر چهارمین برج بلند تلویزیونی – مخابراتی دنیاست.
این برج مرتفع، در زمینی به مساحت تقریبی 15 هکتار بر روی تپه های کوه نصر در میان شبکه بزرگراهی شمال غرب تهران واقع شده و از شمال به بزرگراه شهید همت، از شرق به بزرگراه شهید چمران، از جنوب به بزرگراه شهید آیت الله حکیم و از غرب به بزرگراه شیخ فضل الله نوری منتهی شده است.
مجموعه یادمان برج میلاد، مجموعه ای چند عملکردی شامل تأسیسات مخابراتی، مراکز تجاری، رستوران ها، مراکز همایش ها و هتل است.
سازه برج میلاد شامل پنج بخش پی، ساختمان پای برج (لابی)، شفت، رأس و دکل مخابراتی – تلویزیونی است. ساختمان پای برج در شش طبقه و مساحت 17 هزار متر مربع بنا شده و طبقه همکف به ورودی و محل پذیرش بازدید کنندگان اختصاص یافته است.
در طبقات اول تا سوم 630 واحد تجاری، رستوران غذاهای بین المللی، تریا و نمایشگاهی با وسعت 260 مترمربع پیش بینی شده است. طبقات اول تا دوم زیر همکف نیز شامل فضای اداری، تأسیساتی و مرکز داده ها است.
شفت برج با ارتفاع 310 متر، یک سازه بتنی است که در سه ضلع این شفت، شش دستگاه آسانسور با سرعت هفت متر بر ثانیه، بازدید کنندگان را در 45 ثانیه به رأس برج منتقل می کنند.
ساختمان رأس برج نیز یک سازه فلزی است که با وزن دو هزار تن و مساحت 16 هزار مترمربع، در 12 طبقه بنا شده است.
ساختمان رأس برج، بلندترین سازه طبقاتی در میان برج های مخابراتی دنیا محسوب می شود. در طبقات مختلف سازه رأس برج میلاد، سکوی دید باز، سکوی دید بسته، رستوران گردان با گنجایش 500 نفر، رستوران ویژه با ظرفیت 200 نفر، تریا، گالری های هنری و طبقات ویژه مخابرات و تلویزیون در نظر گرفته شده است.
گنبد آسمان در بلندترین نقطه ساختمان رأس قرار دارد و در پایین ترین طبقه ساختمان رأس، محلی به عنوان منطقه ایمن از آتش در نظر گرفته شده است. دکل مخابراتی برج عظیم میلاد نیز در چهار قسمت و با ارتفاع 120 متر است.
برج آزادی
برج آزادی، آمیزه ای شکوهمند از معماری دوران باستان، دوران اسلامی و معماری مدرن است که ساخت آن به سال 1350، در زمینی به مساحت 50 هزار متر مربع به پایان رسید.
در ساختمان این برج، نهایت دقت و ظرافت به کار رفته و بهترین نمونه از معماری تلفیقی ایرانی و اسلامی محسوب می شود.
برج آزادی در حقیقت بخش اصلی موزه آزادی را تشکیل می دهد که این مجموعه نیز علاوه بر برج، مشتمل بر سالن سمعی و بصری، تالارهای نمایشگاه آثار هنری، سالن سینما و سالن دیوراما است.
شهرک سینمایی غزالی
این شهرک در سال 1375 شمسی با مساحت 10 هکتار به منظور بازسازی صحنه هایی از تهران قدیم افتتاح شد؛ شهرک غزالی شامل سه مجموعه است:
الف) خیابان لاله زار، ساختمان شهرداری و میدان توپخانه تهران قدیم.
ب) قسمتی که به لاله زار متصل شده و شامل محله های قدیمی تهران مانند عودلاجان، پامنار و بازار تهران است.
ج) صحنه سازی های تشکیلات سربداران که در فاصله کمی پشت محله های قدیمی تهران قرار گرفته است.
نظر شما