۱۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۰:۴۳

معاون وزیر نفت خبر داد:

توسعه فعالیتهای کشف نفت در خراسان، مرز عراق و خلیج فارس

توسعه فعالیتهای کشف نفت در خراسان، مرز عراق و خلیج فارس

معاون وزیر نفت با اشاره به تعریف 96 بلوک اکتشاف نفت و گاز در ایران، از تمرکز 40 درصد فعالیتهای اکتشافی در مناطق مشترک و مرزی خبر داد و گفت: سال آینده کشف نفت و گاز در میادین مشترک غرب، خلیج فارس و شمال شرق کشور در اولویت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد قلعه بانی درباره آخرین برنامه های شرکت ملی نفت برای افزایش فعالیتهای اکتشاف نفت و گاز طبیعی در برنامه پنجم توسعه با بیان اینکه 40 درصد فعالیتهای اکتشافی نفت و گاز در مناطق مرزی و مشترک متمرکز شده است، گفت: بر این اساس تمامی مسائل مربوط به میادین مشترک نفت و گاز، خارج از سیستم متداول اداری و با قید فوریت انجام و پیگیری می شوند.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه هم اکنون برای توسعه فعالیتهای اکتشافی 96 بلوک اکتشافی تعریف شده است، تصریح کرد: تاکنون قرارداد 15 بلوک اکتشافی به پیمانکاران داخلی و خارجی واگذار شده است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به کشف میادین جدید نفت و گاز در بند کرخه، آذر، فرزاد B و بینالود به عنوان بخشی از فعالیتهای اکتشافی انجام شده در این بلوکها، اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه سالانه به طور متوسط 6 دستگاه به فعالیتهای اکتشافی اختصاص یافته بود.
 
این عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت با اعلام اینکه در برنامه پنجم توسعه 8 دکل به فعالیتهایی اکتشافی اختصاص پیدا می کند، بیان کرد: از سوی دیگر حدود 40 درصد از فعالیتهای اکتشافی در مناطق مرزی و مشترک متمرکز خواهد شد.
 
به گفته قلعه بانی با توجه به حساسیت بالای وضعیت میادین مشترک، عملیات و مطالعات اکتشافی و توسعه و تولید در نواحی مرزی، عملا در صدر برنامه های شرکت ملی نفت قرار دارد و تمام مسائل مربوط به میادین مشترک، خارج از سیستم متداول اداری و با قید فوریت انجام و پیگیری می شوند.
 
وی ادامه داد: فعالیتهای اکتشافی در نواحی مشترک غرب، خلیج فارس و شمال شرق کشور شامل مطالعات و عملیات زمین شناسی، لرزه نگاری 2 بعدی و 3 بعدی، ثقل سنجی، مغناطیس سنجی، جاده و سلرسازی، حفاری و نهایتا تهیه مدل های استاتیک و دینامیک و براوردهای حجمی میادین است.
 
قلعه بانی در پایان خاطر نشان کرد: با اصلاح شرایط قراردادی، بلوک های اکتشافی بیشتری به سرانجام رسند و پتانسیل های هیدروکربوری کشور بیش از پیش شناسایی شوند.
 
به گزارش مهر، از یکسال گذشته تاکنون 6 میدان جدید نفت و گاز شامل میدان گازی هالگان (استان فارس)، میدان نفتی سومار (کرمانشاه)، میدان گازی طوس (خراسان رضوی)، میدان گازی فروز (خلیج فارس)، میدان گازی سفید (هرمزگان) و میدان گازی خیام (شرق عسلویه) کشف و جزئیات آن توسط وزارت نفت اعلام شده است.
 
محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت پیشتر در تشریح مهمترین برنامه های اکتشاف نفت و گاز ایران با بیان اینکه در دو سال گذشته 14 میدان جدید نفت و گاز در ایران کشف شده است به مهر گفته بود: با کشف این میادین جدید در مجموع میزان حجم ذخایر نفت خام کشور 14 میلیارد بشکه و ذخایر گاز 1.5 تریلیون متر مکعب افزایش یافته است.
 
وی همچنین از توسعه فعالیتهای اکتشافی در 27 بلوک جدید با محوریت میادین مشترک مرزی و مشترک در مناطق خلیج فارس، غرب و شمالشرقی ایران خبر داده بود.
 
سید محمود محدث مدیر اکتشاف شرکت نفت هم با اشاره به تمرکز وزارت نفت بر روی حفاری میادین مشترک و مرزی نفت و گاز، اظهار کرده بود: توسعه فعالیتهای اکتشاف نفت و گاز در تمامی حوزه های رسوبی ایران در دستور کار قرار گرفته است.
کد خبر 1278416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha